maandag 6 april 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Geschreven door: Geert-Jan Laan
23
jan

Een luisterend oor - en dat is voorlopig alles

De honderden ouders die ten onrechte vaak duizenden euro's moesten betalen aan de belastingdienst zitten nog steeds met de gebakken peren. Premier Mark Rutte en minister Wopke Hoekstra hadden veel woorden van meeleven en deernis met de arme tobbers, maar er was geen enkele concrete toezegging.

Het is natuurlijk stuitend om te zien hoe het schip van staat strandt op een zandbank, maar er geen enkel sleepbedrijf of reddingsmaatschappij in de buurt is die een reddingskabeltje kan uitgooien.

Terecht loopt de Tweede Kamer nu massaal te hoop om er voor te zorgen dat alle onterechte schulden worden terugbetaald.

Het is nog maar de vraag of de nu getelde 3500 gedupeerden niet het topje van een ijsberg is waar nog vele duizenden achter schuil gaan. Het lijkt er op dat zeker nog 9000 ouders aan de beurt moeten komen.

Gezien de hopeloze toestand is het niet verwonderlijk dat jonge veeleters nu niet staan te trappelen om in dit gat te springen. 

Na afloop van de marathon zitting was premier Rutte aangeslagen. Zelfs hij moest een traantje wegpinken.

Bij de nieuwe werving en selectie van deze overheidsdienst kunnen ze een belangrijk principe van de oude havenbaron Frans Swarttouw in de praktijk brengen. Bij zijn begrafenis vroeg hij vanuit de kist:,,Met hoeveel lopen jullie daar ?"

"Met ons tienen,"was het antwoord. Zo, zo .Hij sloot af:,, 't Ken ook met de helft....."

Deel dit bericht met je vrienden!

Geert-Jan Laan

Geert-Jan Laan

Geert-Jan Laan (1943, Delfzijl) is mede-oprichter van de nieuwe weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen.
Laan begon zijn journalistieke carrière bij Het Vrije Volk en het Rotterdams Parool, werkte van 1970 tot 1975 als sociaal economisch redacteur bij Het Vrije Volk en bedreef tussen 1975 en 1982 samen met Rien Robijns onderzoeksjournalistiek, o.a. naar Lockheed/Northrop, OGEM, etc. Ze wonnen de persprijs 1980 en publiceerden samen vijf boeken.

Daarna werkte Laan tot 1990 als plaatsvervangend hoofdredacteur/directeur van Het Vrije Volk te Rotterdam. Via zijn eigen PR- en journalistiek productiebureau deed hij in 1991 ,in opdracht van Robert Maxwel, onderzoek naar de eerste Nederlandse tabloid.

Hij was tot 2003 hoofdredacteur van Nieuwsblad/Dagblad van het Noorden en was onder meer voorzitter van het Nederlands Persmuseum te Amsterdam. Tevens was hij voorzitter van de Commissie Dag van de Persvrijheid.