maandag 6 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Indiase, dus vega burger
15
nov

De Rotteburger - het Vega Rotterdammer broodje

Zo ik iets ben, ben ik een ideeënman, zo ik iets ben...

Het is inmiddels (over)bekend we moeten minder vlees eten.
Ofwel de rapen zijn gaar. 
Enige tijd geleden suggereerde ik daarom mijn goede vriendin, de gerenommeerde  thuiskok Clariet Boeye, woonachtig aan het Rapenburg in Leiden, waarom niet de Rapenburger ontworpen, een Leidse vegaburger ?
Een week geleden heeft Clariet mij gemeld dat de Rapenburger tot stand is gekomen en ben ik van harte uitgenodigd om hem te komen proeven. Wat ik ga doen!
Hoe dan ook, dit gaf de burger moed om zich aan een volgend vega burger-projekt te wagen. De eetbare Limburger. De vega Limburger. Een vega, vervaardigd in mijn geboortestreek.

Mijn idee daarover was een vega uitvoering van het befaamde Limburgse broodje zoer vleisch. Gegaarde groente, bv.? Maar het kan natuurlijk ook  heel anders. Wel moest het broodje iets specifieks Limburgs hebben. Groente uit de streek , bv. de asperge? 
Als u zichzelf niet instaat acht de vega Limburger tot stand te brengen, kijk dan eens in de kring rondom u of daar niet een (thuis)kok(kin) is, die dat volgens u wel zou kunnen. Zo schreef ik mijn Limburgse connecties aan.

Ditmaal was zowaar de reactie nog sneller dan de Leidse. 
De befaamde brasserie “Le Lièvre' (sinds 1823) aan het Vrijthof heeft, op de elfde van de elfde, een door haar ontworpen vega Limburger de Groene Limburger op de menukaart gezet en mij uitgenodigd die te komen proeven. Dus zeer binnenkort reis ik naar Maastricht af.
Dit geeft de burger moed zich an de ultieme vega burger te wagen: de Rotteburger . De vega Rotterdammer . Een tegenhanger van het broodje Kapsalon, zoiets. Ja, maar hoe dan?
Laat mij weten wat u van het idee van de 'Rotteburger' vindt. Vooral ook hoe u denkt aan de verwezenlijking er van bij te dragen
Culinair Rotterdam, aan de slag!

manuelkneepkens@gmail.com
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Manuel Kneepkens

Manuel Kneepkens

M.M.M. (Manuel) Kneepkens (Heerlen, 26 februari 1942) is een Nederlands dichter, publicist, politicus en jurist-criminoloog. 

Na het gymnasium op het Bernardinuscollege ging hij in Leiden rechten en criminologie studeren. In 1971 vertrok hij naar de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Daar was hij 23 jaar docent strafrecht en criminologie.

Overzicht columns