vrijdag 6 augustus 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Narcostaat ten noorden van Limburg. Bld. drugslab via YT
19
mei

De bloemist va Maria (6) Brabant is geen provincie van het Koninkrijk Gods

 (Vervolg van 'De Bloemist van Maria,' 6)  Vanuit Noord-Limburg kom je vervolgens in het Land van de Brabo's... Eigenlijk een soort Limburg homeopathisch verdund. Als ze daar carnaval vieren, doen ze dat ... in boerenkielen!
Te beroerd voor een ware verkleedpartij, die Brabo's !
Bovendien sti(n)kt het er van de kolossale varkensboerderijen.
En de Mexicaanse maffia gebruikt tegenwoordig vrijwel ongestoord de achterafschuren aldaar als laboratoria voor de aanmaak van de drug crystal meth! Nee, Brabant is bepaald geen provincie van het Koninkrijk Gods! In Brabant begint de narco-staat het Koninkrijk der Nederlanden!

En ben je Brabant doorgeploegd en de Grote Rivieren over , dan kom je in … Holland!
Zeemoffen is de naam die die ze aan de stamtafel van de Voghel Struys op een laat, dronken uur voor de Randstedelijke bevolking verzonnen hebben.
Want kei en keihard zijn ze, die kaaskoppen! De VOC- mentaliteit, die hebben ze nooit afgelegd. Ze onderdrukken je voor een dubbeltje. En ze naaien je voor een cent. Vraag mij niet, wat ze om een euro zoal met j edoen!
En protestanten en zelfs atheïsten te over in die vervloekte Randstad!
Dat strookje kust, dat de rest van het land terroriseert! Speciaal Limburg, het stukje Nederland dat het mooiste is!!
Aldus Chrétien.

“Maan, dat jij, een geboren Maastrichtenaar, en ook nog eens van moederszijde een Lambermont … dat jij het daar uit weet te houden! Uitgerekend in Rotterdam. Daar komt de coke ongehinderd de haven binnen!
Als je nou nog Amsterdam als woonplaats had ... Daar is ten minst nog iets van katholicisme!
Daar heb je bijvoorbeeld ieder jaar de Stille Omgang. Dan wordt het Hostiewonder herdacht ! Je kent het Hostiewonder toch wel?”

“ Fris mijn geheugen even op!”

“In de veertiende eeuw, Maan, werd een doodzieke in een woning aan de Kalverstraat de hostie, het lichaam van Christus, op de tong gelegd, de Heilige Communie.
Maar de zieke moest braken. Het braaksel met de hostie erin werd in het haardvuur gegooid. En o, wonder de hostie steeg er ongeschonden uit het vuur op!
Sindsdien werd er jaarlijks om dit Mirakel te herdenken een processie georganiseerd door de Amsterdamse binnenstad. Maar toen de protestanten aan de macht kwamen in Amsterdam,werd die Paapse Superstitie verboden. Sindsdien is er de Stille Omgang. Zwijgend, in stilte biddend, lopen de katholieken dan, vanuit het hele land daartoe naar de hoofdstad gekomen, door de nachtelijke straten van Amsterdam. Indrukwekkend. Zo omzeilen ze het processieverbod.
Boze tongen beweren dat een aantal van de mannelijke Stille Omgangers meelopen om een reden ,die weinig tot niets met het Hostiemirakel te maken heeft. Integendeel, die er haaks opstaat! De tocht voert namelijk over de Wallen. En plots scheidt zich hier en daar een 'vrome ziel' zich discreet van de anderen af en verdwijnt in een pand met rood licht, waar even later de gordijntjes worden toegeschoven.
Maan, is er dan niets meer heilig? En een samenleving, Maan, waarin niets meer heilig is, gaat vroeg of laat kapot!
Totaal kapot! Het maakt niet uit of het door een atoomoorlog is in een flits of traag door een reeks stille, steeds grotere milieurampen, zoals het rücksichtlos kappen van het oerwoud in het Amazonegebied ...of het is with 'a bang or with a whimper', zoal een Engelse dichter het zo fraai heeft geformuleerd, ik ben zijn naam even kwijt. Een samenleving waarin niets meer heilig is, die gaat kapot."

Lees volgende zaterdag deel 7

Deel dit bericht met je vrienden!

Manuel Kneepkens

Manuel Kneepkens

M.M.M. (Manuel) Kneepkens (Heerlen, 26 februari 1942) is een Nederlands dichter, publicist, politicus en jurist-criminoloog. 

Na het gymnasium op het Bernardinuscollege ging hij in Leiden rechten en criminologie studeren. In 1971 vertrok hij naar de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Daar was hij 23 jaar docent strafrecht en criminologie.

Overzicht columns