woensdag 16 juni 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Bussiness!
07
mei

Covid maakt meer kapot dan je lief is

Wie had een jaar geleden kunnen bevroeden dat we nog steeds in een officiele Lockdown zouden zitten? Niemand waarschijnlijk, misschien alleen de farmaceutische industrie…

Want zeg nu zelf: Covid is Big Bussiness! En vooral voor de farmaceuten. Riep ik jaren geleden al eens:”De wereld wordt geregeerd door de banken, de verzekeringen en de farmaceutische industrie!”.

Dan werd ik meewarig aangekeken met zo’n  blik van “Ach gut, jij óók al?”. Maar sec bekeken, begin ik toch aardig gelijk te krijgen dames en heren! Want wie worden er nu beter van het hele Covid-circus? Laten we even duidelijk stellen: de boeren in elk geval niet! Dat heeft de eerste en tevens strengste Lockdown wel bewezen: er was nog nooit zó weinig stikstofuitstoot. En de boer, ach, hij ploegde voort! Maar kreeg uiteindelijk wel de schuld van de klimaatverandering.

Maar nu het sociale aspect van de anti-Covid maatregelen. Is er nu niemand in den Haag die oog heeft voor de ellende die het teweeg brengt, die Social Distancing? Waarschijnlijk nooit een geliefde in de ogen gekeken waar de eenzaamheid en het verdriet uitdróóp? Nog nooit een geliefde niet durven omhelzen vanwege alle waarschuwingen van hogerhand? Nog nooit geen afscheid hebben kunnen nemen van een geliefde vanwege de ons van bovenaf opgelegde beperkingen?

Nu spreek ik vanuit eigen ervaring. En weet u wat ik had gewild? Dat ik overal schijt aan gehad had! Schijt aan alle waarschuwingen van ‘bovenaf’, schijt aan anderen die zich ontzettend bang laten maken. Schijt aan degenen die nu roepen:”Als je je niet laat vaccineren, mag je ook geen hulp krijgen als je Covid krijgt!”. Dan help ik u maar meteen uit de droom: er komt geen spuit in! We zijn momenteel proefkonijn voor de farmaceutische industrie. Want hoezo kan er in een half jaar tijd ineens een arsenaal aan vaccins zijn, terwijl normaal gesproken de ontwikkeling van een vaccin jaren tijd vergt?

Sorry, dat wil er bij mij niet in! En nee, ik ben geen complotwappie!!!

Ik ben een redelijk nuchter denkend mens, die ze allemaal nog aardig op een rijtje heeft, en ook nog enige kennis heeft van hoe het menselijk lichaam werkt.

Maar terugkomend op het sociale aspect: er gaan nu meer mensen dood aan eenzaamheid en verdriet dan aan Covid! Ben me zéér bewust van de , voor sommigen, heftige verschijnselen van Corona. En ja, er sterven mensen aan Corona. Net als ieder jaar aan het ‘gewone’ influenzavirus. Daar gaan óók mensen aan dood! Is iedereen dat vergeten? Je durft niet meer te hoesten en te niezen in het openbaar: je wordt direct door bepaalde mensen met een verzengende blik aangekeken, als ware je een massamoordenaar!

Maar als dit nog maanden duurt, sterven er meer mensen aan verdriet en eenzaamheid dan aan Covid zelf! Dan is mijn vraag: willen we dat?

Ik begrijp best dat het voor onze overheid en alle betrokken wetenschappers ook een moeilijke kwestie is. Maar alstublieft: kijk naar het menselijk aspect! Kijk naar de gevolgen van de maatregelen!

Ik wacht met angst en beven op de volgende persconferentie…

Deel dit bericht met je vrienden!