zaterdag 8 mei 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

31
okt

'Euneuco'

Mijn energiemaatschappij Eneco noem ik al tijdenlang ‘Euneuco’. Vooral als ik in de volksmond praat met mijn energielotgenoten. ‘Met Euneuco is het altijd wat’, is mijn favoriete openingszin. Iedereen heeft er wel een slechte ervaring mee. Vooral als je ze moet bellen op 0900-0201 tegen een dubbeltje per minuut, het nummer van de Klantenservice met hoofdletter K.


Het is trouwens de grootste onzin dat wij als klanten voor Klantenservice moeten betalen. De energieprijzen zijn al hoog genoeg en Eneco maakt jaarlijks vette winsten ten koste van ons.
Als je het bewuste telefoonnummer aan de lijn hebt, begint de ergernis reeds te groeien. Het bekende nummertje intoetsen, keer na keer. Om na lange minuten te horen ,,Al onze medewerkers zijn bezet.’’

Hoe is dit in hemelsnaam mogelijk in tijden van grote werkloosheid?! Als klap op de vuurpijl blijk je niet te spreken met Eneco, maar met een soort van ‘Euneucocallcentre’.
Niemand weet wie daar werkt als je naar een medewerker vraagt met wie je eerder hebt gesproken. Zo moet je tegen 10 cent per minuut je hele verhaal voor de zoveelste keer overdoen.

In dit geval na mevrouw Verhoef, mevrouw Strookman, nog eens aan de heer De Winter. Die zegt in zo’n gesprek wel zes keer: ,,Dat klopt, meneer Postma.’’
Dan zeg ik: ,,U heeft nu dus al zes keer tegen mij gezegd: ‘Dat klopt!’ Nietwaar, meneer De Winter.’’
,,Maar mijn probleem is hiermee nog steeds niet opgelost. Dus, dat klopt niet!’’

De Winter: ,,Dat klopt!’’

Deel dit bericht met je vrienden!

Jim Postma

Jim Postma

Jim Postma (1948-2019, Rotterdam) is mede-oprichter van Rotterdam Vandaag & Morgen en was tot en met zijn overlijden in 2019 hoofdredacteur.

Postma begon in 1965 als journalist bij dagblad De Rotterdammer. Daarna was hij zeven jaar correspondent in  Afrika voor onder meer Radio 1 en 2. Hij werkt de jaren daarna als onderzoeksjournalist bij dagblad Het Vrije Volk. Na die periode maakte hij meerdere televisiedocumentaires. Onder meer 'Een rustige Jaarwisseling’ voor de NOS/NOB samen met Paul Stolk welke met 2.4 miljoen kijkers niet alleen veel impact en waardering (cijfer 8,2) oogstte , maar waar ook de antivuurwerkcampagne  ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’.uit voor kwam.

Andere door hem gemaakte TV-documentaires gemaakt in vaak verre buitenlanden zoals Mongolië of Zuid Afrika werden onder meer uitgezonden door zowel Nederlandse als buitenlandse omroepen zoals  BRT en CNN 

in 2008 begon Postma samen met Geert-Jan Laan het papieren weekblad Rotterdam Vandaag & Morgen dat nog in voortgezet werd als het gelijknamige elektronische webmagazine. 

Overzicht columns