zaterdag 18 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Mikala Dwyer, Sick Bay (2020) Courtesy of the artist and Anna Schwartz Gallery

Zomerstop t/m 2 sept. Vanaf 3 sept.: The Great Invocation

03 september 2021
Van vrijdag 03 september 2021 tot en met zondag 07 november 2021
Van 12:00 uur tot en met 18:00 uur

Zomerstop & Save the Date: The Great Invocation

Zomerstop   
12 juli t/m 2 september 2021

Garage Rotterdam is van 12 juli tot en met 2 september gesloten. Op vrijdag 3 september 2020 ben je van harte welkom op de opening van de derde en laatste tentoonstelling van curator Pádraic E. Moore: The Great Invocation. De officiële uitnodiging volgt snel. 

 

Het nieuwe seizoen bij Garage Rotterdam start met de derde en laatste tentoonstelling van curator Pádraic E. Moore. 

The Great Invocation
4 september - 7 november, 2021

The Great Invocation verwijst naar een mantra die Britse schrijfster Alice Bailey in 1945 van haar spirituele leider zou hebben ontvangen, toen de Tweede Wereldoorlog nog volop door Europa raasde. Bailey omschreef de Grote Aanroep als een combinatie van meditatie, gebed en affirmaties die de wereld konden helpen in tijden van ongeëvenaarde rampspoed, om zo de mensheid tegen zelfvernietiging te beschermen.
 
Terwijl sommige deelnemende kunstenaars zich verdiepen in totemisme, gaan andere op zoek naar het menselijke bewustzijn door middel van automatisme, sublimering of séance. De kunstwerken – of het proces hoe ze tot stand zijn gekomen – vormen uitingen van intuïtieve krachten die in onze ziel sluimeren. Ze kunnen middelen vormen om toegang te krijgen tot verborgen of zelfs goddelijke kennis.
 
The Great Invocation toont ons dat kunst, terwijl het intrinsiek een onderdeel is van de wereld, ook een bron kan zijn van openbaring en bovenzintuigelijke ervaringen. In een wereld waarin technologie en rationaliteit de boventoon voeren blijft kunst op een unieke manier in staat om onze spirituele honger te stillen.
 
Met werk van Mikala Dwyer, Collectie de Stadshof (Bertus Jonkers, Madge Gill, Jan Kervezee, Marc Lamy), Léo Luccioni, Ruchama Noorda, Sharon Overmeiren, Ewoud van Rijn, Linder Sterling, Emma Talbot en Suzanne Treister.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Garage Rotterdam

Goudsewagenstraat 27

010 - 737 08 75

info@garagerotterdam.nl www.garagerotterdam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!