woensdag 27 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Wunderbaum (film online) 'Urlaub in Deutschland, das neue Bali?'

01 februari 2021
Van maandag 01 februari 2021 tot en met maandag 01 februari 2021
Van 12:00 uur tot en met 23:00 uur

Er komt toch een zoet moment dat we weer kunnen ervaren hoe het voelt om naast een onbekend iemand op de stoel in het theater te zitten en allebei je elleboog op die ene tussenliggende armsteun proberen te wringen. Ondertussen moeten we nog steeds met z’n allen thuisblijven. Juist daarom, willen wij jullie uitnodigen voor de online première van Urlaub in Deutschland, een slow movie in vijf delen over vakantie in coronatijd. Deze film werd afgelopen zomer gemaakt in samenwerking met Theaterhaus Jena en met beeldend kunstenaar en regisseur Florian Schaumberger (DUI), 

De film wordt in vijf delen, verspreid over vijf opeenvolgende avonden vertoond (Engels ondertiteld), van donderdag 28 januari t/m maandag 1 februari online vanuit Theater Rotterdam. Voorafgaand aan iedere aflevering gaat maker Walter Bart in gesprek met internationale gasten via ZOOM.

Is Duitsland het nieuwe Bali?

Duitsland anno 2020. De zon schijnt, de vakantie lonkt en de mensen verlangen weer naar hun vrijheid. Maar deze zomer is alles anders: voor de meeste landen geldt een reisbeperking en vliegreizen worden geannuleerd. Wat rest is een vakantie op eigen balkon, of decadenter, een tripje naar de Noordzee - de Duitse welteverstaan. Is dit het lokale concept voor de toekomst? Moeten we deze crisis zien als kans voor de duurzame, moderne vakantie? Is Duitsland het nieuwe Bali? Hoog tijd voor nieuwe vakantie ideeën!
 
Met onder meer Walter Bart, Matijs Jansen, Stacyian Jackson, Elsie de Brauw, Johan Simons en Thomas Thieme (Das Leben Der Anderen) in samenwerking met acteurs en makers uit Frankrijk, China, Spanje en Hongarije , in een regie van beeldend kunstenaar en filmmaker Florian Schaumberger (DUI, 1988).

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Theater Rotterdam

William Boothlaan 8 en/of Schouwburgplein 25

010 – 40 46 888

info@theaterRotterdam.nl https://www.theaterrotterdam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!