woensdag 23 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

The Birds Period poster

Hitchcock in the garden # 3 The Birds' due to bad weather inside WORM

13 augustus 2020
Van 21:00 uur tot en met 23:00 uur

WORM & Coolfilm present: #3 Hitchcock’s The Birds. Niet de vogels maar voorspeld noodweer zorgt  ervoor dat we uit moeten wijken naar WORM. Volgende keer weer Buiten in de Eendrachtstuin. We beginnen dit maal om 9 uur. Tot en met 1 oktober, iedere donderdagavond, hortus cinematicus, onder het dichte bladerdak van de Rotterdamse Eendrachtststraat 113. 

 Alfred Hitchcock Publicity still CC

Naar Hitchcock's The Birds kijken in een theater is spannend, de film buiten beleven, terwijl in de verte een meeuw krijst, is iets van nog ongekende orde. In The Birds (1963) hebben vogels besloten massaal mensen aan te vallen. Een blondine - je moet de film in zijn tijd zien- gespeeld door Tippi Hedren, gaat op bezoek bij haar vriend in Bodega County en wordt zomaar wordt aangevallen door een zeemeeuw. Niet lang daarna belagen duizenden vogels in alle soorten en maten de inwoners van het afgelegen dorpje in Californië in steeds terugkerende aanvallen. Melanie en Mitch moeten vechten voor hun leven tegen deze onverklaarbare dodelijk natuurkracht. Ook tijdens de opnamen spaarden Hitchcock en 'zijn' vogels de acteurs niet.

Met filmische inleiding vooraf van filmcurator/publicist Ronald Glasbergen De voorstelling begint om half tien. Kaarten kunnen gereserveerd worden via WORM.org De gebruikelijke anderhalve meter afstand en hygiëne regels gelden. Geluid via 'silent disco'. 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

WORM & CoolFilm present: Hitchcock in the garden #

Eendrachtsstraat 113

+31 (0)10 4767832

info@worm.org https://worm.org/
Deel dit bericht met je vrienden!