maandag 2 augustus 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Family plot Period poster

Hitchcock in the garden # 2 'Family Plot' (1976)

06 augustus 2020
Van donderdag 06 augustus 2020 tot en met donderdag 06 augustus 2020
Van 21:30 uur tot en met 23:06 uur

WORM & Coolfilm present: #2 Hitchcock’s Family Plot  uit 1976. Buitencinema in de Eendrachtstuin, een tijdelijke hortus cinematicus onder het dichte bladerdak van de Rotterdamse Eendrachtststraat 113. 

Alfred Hitchcock Publicity still CC

De meester was ruim driekwart eeuw oud maar stak met zijn laatste film nog menig jong getalenteerd filmmaker de loef af. Bruce Dern en Barbara Harris spelen een koppel , taxichauffeur en medium, dat erop uit is een flink bom duiten te verdienen door een verwant  van een oude dame  op te sporen. Tegen een beloning van $10,000 gaan ze op onderzoek waarbij ze moeten zien te overleven temidden van ontvoeringen, moordaanslagen en gewetenloze lieden, zoals een dubieuze juwelenhandelaar en diens beeldschone 'Woman in Black, als altijd zorgvuldig en getalenteerd vorrmgegeven en gecast door de nog lang niet uitgefilmde meester. Hij zou vier jaar later overlijden terwijl een nieuwe film 'A short night' in de steigers stond. Zonder tussenkomst van de dood die in zijn films in vele, maar vrijwel altijd misdadige, varianten voorkwam, hadden we die film nu kunnen draaien. Spanning en, voor sommigen onverwacht, ook humor en lichtvoetigheid tekenen zowel de vroege als de late Hitchcock. 

Met filmische inleiding vooraf van filmcurator/publicist Ronald Glasbergen De voorstelling begint om half tien. Kaarten kunnen gereserveerd worden via WORM.org De gebruikelijke anderhalve meter afstand en hygiëne regels gelden. Geluid via 'silent disco'. 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

WORM & CoolFilm present: Hitchcock in the garden #

Eendrachtsstraat 113

+31 (0)10 4767832

info@worm.org https://worm.org/
Deel dit bericht met je vrienden!