dinsdag 7 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Woordnacht (Awater)

26 februari 2021
Van vrijdag 26 februari 2021 tot en met vrijdag 26 februari 2021
Van 21:15 uur tot en met 22:15 uur

Ervaar Woordnacht op 26 februari via de livestream op www.woordnacht.nl en ontmoet de wolf.

SHE-WOLF


Bestsellerauteur Judith Visser spreekt met gespreksleider Alek Dabrowski over leven met autisme, haar fascinatie voor de wolf en haar relatie met de wolfhond (kruising van wolf en hond) die onverbrekelijk – ook deze keer weer – aan haar zijde is. Het programma She-Wolf wordt op 27 februari opgenomen in Arminius en na montage online gepubliceerd.

 
Eva Meijer
Hanna Bervoets (foto: Prins de Vos)
René ten Bos (foto: Duncan de Fey)
Adriaan van Dis (foto: Carel Schutte)
 

Schrijversdebat: De Mens een Wolf

Livestream: Vrijdag 26 februari van 21.15 - 22.15


In De mens een wolf gaan Eva MeijerHanna Bervoets en René te Bos onder leiding van Adriaan van Dis met elkaar in debat over het recht om dier te kunnen zijn. Terwijl aan dieren steeds vaker menselijke kwaliteiten worden toegeschreven, en voor gelijke rechten wordt gepleit, lijken wij mensen machinaal te worden: gestript van afwijkende of oncontroleerbare (gedrags)eigenschappen. Is in een gereguleerde, functionalistische en technologische samenleving nog ruimte voor onze dierlijke kanten?

 
Frédérique Spigt
 

Misantroop

Livestream: Vrijdag 26 februari van 22.25 - 22.50


Singer-songwriter Frédérique Spigt debuteerde vorig jaar als dichter met een door haar eveneens geïllustreerde bundel, Misantroop (2020) die natuur, leven en dood verbindt. De poëtische dierenportretten in Misantroop worden voor Woordnacht door Spigt en jazzmuzikante Corrie van Binsbergen op muziek gezet en vertolkt in een intiem programma m.m.v. Mark Nieuwenhuis (trompet) en Tijmen Veelenturf (viool). De illustraties komen terug in de voorstelling.

 
Twitter
Facebook
Instagram

Info

Organisator:

Telefoon:

E-mailadres:

Awater/Poëzieclub

+31 (0) 6 23563489

redactie.awater@gmail.com
Deel dit bericht met je vrienden!