donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Idiote belastingvoordelen en vrije huren maken fatsoenlijk wonen voor velen onmogelijk

Woonprotest Rotterdam & landelijk 17 oktober

17 oktober 2021
Van zondag 17 oktober 2021 tot en met zondag 17 oktober 2021
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

Landelijke woondemo
17 OKTOBER 14:00
Rotterdam

Exacte locatie wordt nog bekend gemaakt

Er is een woonopstand en op 17 oktober wordt met een brede coalitie een gezamenlijke vuist. Zo staat op  https://www.woonopstand.nl/

En let op! Rotterdam is verzet van 23 naar 17 oktober! 

Steeds meer mensen, jong en oud, huurders en kopers, worden geraakt door de wooncrisis. Het is de hoogste tijd voor een radicaal ander woonbeleid. 

Huizen voor mensen, niet voor winst!

De afgelopen decennia is de woononzekerheid ook in Nederland toegenomen. De dakloosheid is verdubbeld en de woningnood is geëxplodeerd. Het huren is geflexibiliseerd en veel mensen wonen noodgedwongen tijdelijk, onzeker of te duur. Sociale huurwoningen worden op grote schaal verkocht, gesloopt en geliberaliseerd. Sociaal huren wordt gemarginaliseerd, terwijl de vrije huursector duur en onzeker is. Ook zijn koopwoningen voor velen onbereikbaar. Woonlasten stijgen. Huisuitzettingen nemen toe. En minder kapitaalkrachtigen worden verdrongen uit de stad, terwijl ook de middeninkomens tussen wal en schip vallen. Tegelijkertijd slaan beleggers en speculanten hun slag: voor hen zijn woningen handelswaar, wereldwijd de veiligste investering voor wie winst wil maken. Dit alles is het gevolg van bewust politiek beleid. 

Deel dit bericht met je vrienden!