donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Wit Konijn Rood Konijn

12 maart 2021
Van vrijdag 12 maart 2021 tot en met vrijdag 12 maart 2021
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

Op zaterdag 13 maart 2021, een jaar nadat theaters wereldwijd hun deuren sloten vanwege corona, doet Theater Rotterdam mee met de internationale theaterbeleving Wit Konijn Rood Konijn. In meer dan 60 Nederlandse theaters en in meer dan 30 landen wordt deze voorstelling op precies hetzelfde moment gespeeld. Ludwig Bindervoet van URLAND speelt de voorstelling bij Theater Rotterdam en zal pas op het podium de tekst van schrijver Nassim Soleimanpour ontvangen. Volkomen onvoorbereid zal hier het spel beginnen en kan het publiek via een livestream meekijken.
 

Over Wit Konijn Rood Konijn
Zonder voorbereiding, zonder repetities, zonder regisseur en met een stapel instructies stapt de acteur het toneel op. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint de acteur, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Samen met het publiek ontdekken ze tijdens het lezen en spelen de inhoud van de internationale theaterhit Wit Konijn Rood Konijn van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour, die het stuk in gedwongen isolement schreef.

Dit stuk is sinds de première tien jaar geleden in meer dan 25 talen vertaald, waaronder het Nederlands en is al duizenden keren opgevoerd. En steeds door andere acteurs. Want wie het één keer gespeeld heeft, kent het stuk, en mag het niet nog een keer spelen.

Over de acteur
Theater Rotterdam heeft gekozen om deze voorstelling door acteur Ludwig Bindervoet van URLAND op te laten voeren. URLAND is onderdeel van het makers ensemble van Theater Rotterdam. Ludwig Bindervoet (1988) is in 2012 afgestudeerd als acteur aan de Toneelacademie Maastricht. Hij vormt samen met Jimi Zoet, Thomas Dudkiewicz en Marijn de Jong het performancecollectief URLAND. Zij zijn aangesloten bij Theater Rotterdam en maakten hier o.a. het succesvolle UR en De Internet Trilogie. 

Livestream
Vanwege de coronamaatregelen is het niet toegestaan om publiek te mogen ontvangen, maar via livestream kan de bezoekers uit om op zaterdag 13 maart vanuit hun huiskamer deel uit te maken van een internationale theaterbeleving.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 13 maart
Tijd: 20.00 uur
Prijs: € 7,50
Locatie vanuit huis: livestream
Meer info & kaartverkoop via: tr.nl/konijn

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Theater Rotterdam

William Boothlaan 8 en/of Schouwburgplein 25

010 – 40 46 888

info@theaterRotterdam.nl https://www.theaterrotterdam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!