vrijdag 14 augustus 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Still uit 'Okavango River of Dreams-Paradise'. Foto Wildlife Festival

WFFR 2020

27 oktober 2020
Van dinsdag 27 oktober 2020 tot en met zondag 01 november 2020
Van 00:00 uur tot en met 22:00 uur

Wildlife Film Festival Rotterdam zal ook dit jaar in fysieke vorm zal plaatsvinden! Vanwege de beperkte capaciteit in de bioscoop zijn onze films dit jaar ook online te bekijken én vanaf september vertonen we elke zondag tijdens onze WFFR Preview Tour een film uit het programma van de komende editie. 

Uiteraard houden wij het nieuws rondom COVID-19 nauwlettend in de gaten en nemen alle richtlijnen van het RIVM in acht.

Wildlife Film Festival Rotterdam 

WFFR is een meerdaags filmfestival voor natuurfilms. Gedurende zes dagen vertonen we 56 nieuwe producties uit binnen- en buitenland. Daarnaast zijn er interessante masterclasses met o.a. bekende filmmakers en een speciaal programma voor kinderen van 8 - 12 jaar. Voor scholen (primair en secundair) heeft WFFR een toegankelijk en interactief educatieprogramma. Het educatie programma is zowel fysiek als online beschikbaar.

WFFR - Het verhaal van de natuur

WFFR is meer dan alleen een filmfestival met mooie natuurfilms. WFFR vertelt het actuele verhaal van de natuur, in beeld gebracht door bekende en minder bekende onafhankelijk filmmakers uit de hele wereld. Klimaatverandering, illegale (wilde) dierenhandel, natuurbehoud, duurzaamheid, beschermde diersoorten... Alle belangrijke natuurthema's van vandaag komen aan bod. Bij WFFR geniet je dus niet alleen van mooie natuurfilms, je bent ook meteen up to date op het gebied van natuur en klimaat.

 

WFFR Online

WFFR zal dit jaar ook online te bezoeken zijn via onze website. Het online festival vindt plaats op dezelfde dagen als het fysieke festival. Met deze online uitbreiding maken we onze natuurfilms toegankelijk voor een grotere groep bezoekers in Nederland en daarbuiten. 
 

WFFR Preview Tour

In de aanloop naar het festival brengen we vanaf september elke zondag een film in voorpremière. Voor deze speciale en exclusieve online vertoningen komt een beperkt aantal kaartjes beschikbaar à 4,50 euro per stuk. De films worden aangekondigd op onze website en via de nieuwsbrief. Met een unieke code kun je thuis inloggen en de film gedurende één dag bekijken.    
 

Festival voor de toekomst

WFFR ontving vorig jaar ruim 10.000 bezoekers, 25 procent meer dan het jaar ervoor. Tijdens de corona-lockdown bekeken duizenden mensen ons gratis online filmaanbod. Het groeiende succes van WFFR onderstreept de toenemende interesse van het publiek voor films met thema's zoals wildlife, natuur, klimaat en duurzaamheid. 

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Wildlife Film Festval Rotterdam

filmtheater Cinerama

info@wffr.nl https://www.wffr.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!