donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Bld Armanda HHarput courtesy Theater Rotterdam

Track: Reflections THEATER ROTTERDAM: ALIDA DORS

01 september 2021
Van woensdag 01 september 2021 tot en met zondag 05 september 2021
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

TR opent het seizoen met Reflections, een Track in eindregie van Alida Dors. Tijdens deze Track delen verschillende makers hun werelden en verhalen door een afwisselend programma met dans, performance, spoken word en muziek aan te bieden. Tijdens Reflections vlechten we de verschillende verhalen, makers en bezoekers aan elkaar om zo invoelbaar te maken dat we onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ben jij je bewust vanuit welk perspectief jij naar de wereld kijkt? 

Tijdens Reflections loopt het publiek in vaste routes door verschillende ruimtes en laat zich meevoeren door de meerstemmigheid van makers. Met performances van o.a. Davy Pieters,  Ariah Lester, Roxy Verwey, Staceyann Chin en Sue-Ann Bell. De route wordt verbonden door ‘haar’. Het esthetische aan haar is dat het meer dan alleen de mode reflecteert, maar ook symbool staat voor, verbinding, verschillende perspectieven, voor je eigen identiteit, je DNA. In veel culturen wordt haar gezien als één van de zetels van levenskracht.

We werken in deze track vanuit de filosofie/gedachten ‘ik ben door jou’.  Als mens zijn we allemaal met elkaar verbonden en dragen samen bij aan het grotere geheel. Door naar elkaars verhaal te luisteren kunnen we een breder perspectief creëren en worden we  bewust van onze eigen voorkeuren en beleving van de werkelijkheid. Reflections bevraagt hoe jij in het leven staat en welke positie jij bewust of onbewust aanneemt.

Tracks
Vorig seizoen heb je al kennis mogen maken met een nieuwe vorm van theatrale vertelling “de Tracks”. Dit concept, geconstrueerd tijdens corona, gaat mee de toekomst in. Theater Rotterdam neemt je mee op een onbekend spoor, een theatrale route waarbij elke ruimte een podium kan zijn. Tracks vinden plaats in onze eigen gebouwen, maar ook buiten, in de wijken van Rotterdam.

Praktische informatie

Ieder tijdslot bestaat uit 2 routes (route A en B). Het is mogelijk om op een andere dag of in een ander tijdslot een ticket te kopen voor de andere route. Er is een verschil en er zijn overeenkomsten tussen beide routes. Durf jij beide routes te volgen?
 

Let op!
Reflections is een looproute van 1,5 uur die helaas niet toegankelijk is voor mensen in een rolstoel of slecht ter been zijn.

Onderdeel van:
TR producties 21/22

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Theater Rotterdam

William Boothlaan 8 en/of Schouwburgplein 25

010 – 40 46 888

info@theaterRotterdam.nl https://www.theaterrotterdam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!