woensdag 19 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Theater Rotterdam Schouwburg dichtgetimmerd in transformatie opent 2 september!

02 september 2020
Van woensdag 02 september 2020 tot en met donderdag 31 december 2020
Van 16:00 uur tot en met 23:00 uur

Op 2 september trapt het theater het seizoen af met een geïmproviseerd programma. Binnen het concept ‘Tracks’ kan elke ruimte, hoek, gang of trap een podium zijn. Hiervoor werkt Theater Rotterdam samen met hun vaste makers, maar ook met andere festivals, gezelschappen en theatermakers. Iedere week nemen ze de bezoeker mee op hun eigen ‘spoor’ (track) in en rondom de Schouwburg.

Tijdens de Openingstrack in eindregie van Alida Dors, mag het publiek voor het eerst een kijkje nemen in TR Schouwburg in transformatie. Het gebouw wordt zowel van binnen als buiten omgevormd tot een groot canvas waarop lokale graffiti artiesten aan de slag gaan. Publiek loopt in vaste routes door alle ruimtes en laat zich meevoeren door de meerstemmigheid van de TR makers. Met performances van Boogaerdt/VanderSchoot, URLAND, Davy Pieters, Tjon Rockon, Dalton Jansen, Timo Tembuyser & Hélène Vrijdag, Ann Van den Broek e.a. En fotografie van Paul Martens.

“Ineens is alles anders en leven we op fysieke afstand van de ander. In deze nieuwe realiteit onderzoeken wij hoe onze zintuigen en onze onderlinge verbondenheid ons kunnen helpen in het proces van transformatie waarin we ons als mens bevinden.”, - Boogaerdt/VanderSchoot

Theater Rotterdam neemt je mee op een onbekend spoor, waarbij elke ruimte een podium kan zijn. Met de serie Tracks nodigen we je uit om je op een andere manier te verhouden tot ons gebouw en zalen. Een Track bestaat uit verschillende onderdelen die op elkaar aansluiten in thema of genre. 

Onderdeel van:
Productiehuis Theater Rotterdam
Openings­week

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Productiehuis Theater Rotterdam

Schouwburgplein 25

010-4118110

https://www.theaterrotterdam.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!