vrijdag 15 januari 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Trickster Foto WORM

Theater

10 juli 2020
Van 19:45 uur tot en met 21:45 uur

HEROPERA is een ‘ad-lib’-voorstelling in WORM UBIQ,waarin het operamedium wordt gedeconstrueerd en traditionele ideeën over heldendom op de snijtafel wordt gelegd. Geworteld in verschillende disciplines en geïnspireerd door speculatieve fictie speelt TRICKSTER met de culturele en visuele codes van opera. In plaats van tragische heldinnen die zichzelf opofferen of wegcijferen, brengt deze opera vijf vrouwen ten tonele die ter plekke iets kunnen fabriceren en niet bang zijn voor het (nog) niet weten. Met een voorliefde voor het relationele, rommelige, en onvoorspelbare, wagen ze zich in een post-normale toekomst. Gezamenlijk zijn ze zowel acteurs, zangers, schrijvers, scenografen, componisten en technici van deze show.

TRICKSTER is een collectief van vijf kunstenaars opgeleid in verschillende disciplines (theater, muziek, beeldende kunst, scenografie) en bestaat uit Nina Boas, Barbara Ellison, Nathalie Smoor, ieke Trinks en Mariëlle Verdijk.

Sinds 2008 maakt TRICKSTER brutale, onvoorspelbare, maar vaak ook poëtische performances gebaseerd op improvisatie waarin de toeschouwer meegenomen wordt in de zoektocht naar het magische moment van creatieve synergie. Hoewel ieder haar eigen specialisatie heeft, proberen de leden van TRICKSTER op de vloer altijd discipline-overschrijdend te werken, en elkaar uit te dagen om uit de eigen comfortzone te treden. Vanuit zowel theoretische kaders en literatuur, als intuïtie en (nog) niet-weten heeft het collectief haar eigen unieke spelwijze ontwikkeld. Als echte Tricksters spelen ze met culturele codes, regels en conventies.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

WORM

Boomgaardstraat - Witte de Withstraat

+31 (0)10 4767832

info@worm.org https://worm.org/agenda/
Deel dit bericht met je vrienden!