maandag 25 mei 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

The Beggar's Ensemble

The Beggar's Ensemble: een muzikaal portret van achttiende-eeuws Londen in de Laurenskerk

16 januari 2020
Van 20:30 uur tot en met 22:30 uur

The Beggar’s Ensemble geeft donderdag 16 januari een intiem concert met Engelse kamermuziek in de Laurenskerk. Het jonge, veelbelovende ensemble neemt het publiek mee naar achttiende-eeuws Londen, waar componisten als Corelli, Pepusch, Jones en Corbett de muzikale agenda bepaalden.

Het Franse Beggar’s Ensemble bestaat pas sinds 2016 maar heeft in korte tijd belangrijke prijzen gewonnen. Slechts één jaar na oprichting won het ensemble de Radio WDR 3-prijs tijdens het internationale barokmuziekconcours H.I.F. Biber in Oostenrijk. In 2018 sleepte het ensemble drie eerste prijzen in de wacht op het Internationaal Van Wassenaer Concours tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht. De violist van het ensemble, Augustin Lusson, wordt gezien als een van de meest veelbelovende jonge barokviolisten van dit moment.

Concerten
 

do 16 jan, 20.30 / Rotterdam, Laurenskerk

za 18 jan, 20.15 / Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen
zo 19 jan, 15.30 / Eindhoven, Muziekgebouw Eindhoven
di 21 jan, 20.15 / Muiden, Muiderslot
wo 22 jan, 20.00 / Utrecht, TivoliVredenburg, Hertz

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Deel dit bericht met je vrienden!