woensdag 28 oktober 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

New Neapolis, Gyz la Rivière

TENT heropent met o.a. New Neapolis van Gyz La Rivière

03 juni 2020
Van 13:00 uur tot en met 18:00 uur

Welkom terug!
Met ingang van 3 juni openen we onze deuren weer voor het publiek! Je kunt onze tentoonstellingen bezoeken op aangepaste openingstijden:
woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 18.00. Reserveer hier.
 
We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo fijn en veilig mogelijk te maken. We laten daarom maximaal 35 bezoekers tegelijkertijd toe. Reserveren hierom is noodzakelijk. Jouw reservering is geldig voor zowel TENT als Witte de With Center for Contemporary Art.
 
Neem voordat je ons bezoekt het 1.5 meter protocol door en lees hier welke maatregelen wij hebben genomen en wat we van jou verwachten.

Utopian Redux – Carly Rose Bedford

Nog t/m vrijdag 19 juni te zien

 

Met ‘Utopian Redux’ transformeert Carly Rose Bedford de tentoonstellingsruimte tot een immersief en kunstmatig landschap, dat ons uitnodigt om wat wij begrijpen als ‘natuur’, als ‘queer’ te bekijken. Carly Rose Bedford is de winnaar van de MK Award, die zij tijdens Art Rotterdam bij de opening van de tentoonstelling ontving.

New Neapolis – Gyz La Rivière

Nog t/m vrijdag 19 juni te zien
13.45-15.30 en 16.00-17.45


Met de film en tentoonstelling 'New Neapolis' presenteert Gyz La Rivière een liefdesverklaring aan een nieuwe fictieve Europese stad, die kan ontstaan als vier havensteden– Rotterdam, Liverpool, Marseille en Napels – een alliantie smeden.

Rotterdam Cultural Histories #17 | Kunstenaars als stadsmakers

Nog t/m september te zien


Kunstenaars hebben een cruciale rol gespeeld in de culturele ontwikkeling van Rotterdam. Als makers, en als stadsmakers. Deze editie van Rotterdam Cultural Histories bevraagt hoe die rol in de stad mogelijk blijft, met kunstenaarsinitiatief Kaus Australis als casus.

 

TUSSENTIJD

 

TENT Online: Een nieuw online platform 
Tijdens de lockdown zaten we niet stil. De sociale afstand die we moesten houden motiveerde een zoektocht naar manieren om dichterbij te komen. We ontwikkelden TENT Online, een digitale omgeving waar we blijvend plek kunnen bieden aan dialoog en verdieping. Hier vind je binnenkort The Dialogue Room, een doorlopende reeks gesprekken met Rotterdamse makers die we als longreads publiceren. Voor de eerste editie ging Katayoun Arian in gesprek met Cihad Caner over het concept 'monster' en hoe dit linkt tot 'de Ander': Can we become hospitable to the monster? Can the monster sing?

TENT x Project Wiaspora
TENT x Project Wiaspora zoekt middels online kanalen naar connectie en ruimte voor samenkomst. De afgelopen weken gingen we online en publiekelijk in gesprek met Malique Mohamud, Bibi Fadlalla en Jeanette Chedda over connectie en hoop. De podcastreeks die hieruit zal ontstaan zal ook gepubliceerd worden op TENT Online. Wordt vervolgd! TENT Online wordt binnenkort gelanceerd.

 

BINNENKORT

 

Vanaf 21 juni sluiten we tijdelijk onze deuren ter voorbereiding van twee nieuwe tentoonstellingen die in juli zullen openen. 

The Whole World Is Turning – Adam Patterson

Adam Patterson maakt gebruik van maskerade, textiel, performance, video en poëzie om nieuwe verhalen te vertellen of oude verhalen te hernemen en van nieuwe betekenis te voorzien. De nieuwe video-installatie ‘A Ship of Fools’ is een vehikel voor verschillende stemmen, die een poging doen woorden te vinden voor hun ervaringen in de moeilijke tijd waarin we leven.

The Visual Life of Social Affliction
‘The Visual Life of Social Affliction’ is een reizende tentoonstelling met 11 kunstenaars uit het Caribisch gebied en de Caribische diaspora rondom de verbeelding van sociaal lijden. Met werken die soms aangrijpend zijn, maar ook vol schoonheid en hoop, engageren de kunstenaars zich met de lange ervaring van geweld en verlies in de regio.

Een project door Small Axe, platform voor Caribische kunstkritiek, in samenwerking met TENT en het Research Center for Material Culture/Wereldmuseum.

Deel dit bericht met je vrienden!