woensdag 8 april 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Drama Girl, foto IFFR

Tante Nino: Voorvertoning IFFR Tiger competitiefilm Drama Girl & korte film Inverse Me

21 februari 2020
Van 18:30 uur tot en met 21:00 uur

Met groot plezier kondigen we de speciale voorvertoning aan van de IFFR 2020 Tiger competitiefilm DRAMA GIRL (90').

Editor ALBERT MARKUS en regisseur VINCENT VINCENT BOY KARS (1991) zijn erbij voor een gesprek over de montage van de film. We beginnen het filmprogramma zoals ook eerder aangekondigd met INVERSE ME, een fascinerende korte film van onze derde speciale gast NINA CATHARINA MARKUS (1993).
 
NINA werkt als illustrator en animatorfilmer. ALBERT is een ervaren in Rotterdam gevestigde editor. Op IMDb tel ik 46 credits beginnend met de wonderbaarlijk mooie MOTHER DAO (1995) tot DRAMA GIRL uit 2020. Dit is VINCENTs tweede lange film. DRAMA GIRL wordt 5 maart aanstaande in de bioscoop uitgebracht. 
 
Is het een documentaire, een speelfilm? DE VOLKSKRANT heeft het over "een prachtig vormgegeven kruising tussen speelfilm en documentaire." 
 
TROUW: “Een filmexperiment in de beste zin van het woord.” 
 
CINEUROPA: “Door dramatische gebeurtenissen uit haar eigen leven na te spelen, wordt DRAMA GIRL een experiment waarin een jonge vrouw de hoofrol speelt in een film gebaseerd op haar eigen levensverhaal. Tijdens het proces onderhandelen de regisseur en de actrice (Leyla de Muynck) over hoe haar verhaal verteld moet worden. ..."

Ard Vijn van SCREENANARCHY voegt toe “… het eindresulaat boeit tot en met de aftiteling.”
 
We gaan een bijzondere filmavond tegemoet!   

Khachapuri Kino Club is een avond die begint met een uitgebreide Georgische maaltijd met wijn en tafelheer gevolgd door een filmprogramma. Entree: 35 euro inclusief Georgische maaltijd en wijn. Studenten 20 euro. Gaarne reserveren via tantenino@gmail.com

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Tante Nino

Van der Takstraat 102b

0629403845

tantenino@gmail.com www.tantenino.nl
Deel dit bericht met je vrienden!