donderdag 29 oktober 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Tante Nino: Tuinpodium goes Brasil

19 juni 2020
Van 19:00 uur tot en met 21:00 uur

Ivo Stuivenberg (piano, zang, Nederland) en Paulinho Paes (gitaar Brazilië) zullen onder de noemer 'From coast to coast' spelen op Tante Nino's tuinpodium. Deze muzikale wereldreizigers hebben met elkaar kennis gemaakt bij Tante, daar zijn we trots op! Ze zijn virtuoze duizendpoten en serveren een smaakvolle cocktail van jazz, bossa nova, Latin jazz, Franse chansons, soul en gospel. Pure improvisaties, liedjes met een verhaal, muziek uit het hart. Een exotisch avondje uit!

Paulinho Paes is componist, arrangeur, gitarist en muziekdocent. Geboren in São Paulo speelt hij vanaf zijn achtste gitaar waar hij vooral les in klassieke folkloristische Braziliaanse muziek kreeg. Op zijn 15de begon hij zijn eerste rockband. Hij volgde de opleiding Populaire Muziek toegespitst op Gitaar aan de Universiteit Carlos Gomes in São Paulo studeerde af in 1996. Paes speelde in veel muzikale trio's en bands en begeleidde solo-artiesten in Brazilië, Nederland, Frankrijk, Portugal en Spanje. Van 2010 tot en met 2012 speelde hij in het XLJazz onder leiding van Martin Fondse. Daarnaast verzorgde hij muzikale workshops voor Buitenkunst. Paulinho Paes is een muzikant die probeert flexibel zijn met zijn kunst door het avontuur op te zoeken in uiteenlopende genres van Braziliaanse muziek samba, bossa nova, choro, baiãoas en jazz, klassieke en elektronische muziek en Latin jazz.

Ivo Stuivenberg is pianist, zanger en entertainer. Opgegroeid in Heerle, Noord Brabant en nu woonachtig in Rotterdam. Sinds zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium is hij naast piano/keyboard docent actief als pianist, zanger, componist, arrangeur, tekstschrijver en producer. Hij heeft gemusiceerd over de hele wereld in zeer uiteenlopende stijlen zoals: pop, jazz, blues, black gospel, funk, soul, chansons, theater- en filmmuziek, Noord-Afrikaanse, Braziliaanse, Cubaanse en Caribische muziek. Ivo zingt in het Nederlands, Engels, Frans en Italiaans, heeft een enorm repertoire in uiteenlopende stijlen. "Van sfeervolle achtergrond muziek en mooie luisterliedjes tot dans- en knalnummers, met alles wat daar tussen in zit", zo staat op zijn website.

Let op: toegang naar het tuinpodium is via Van der Takstraat 94. Het concert begint om 19 uur. De deur gaat om 18:30 uur open. Reserveren verplicht via tantenino@gmail.com, tickets 15 euro (studenten 7,50) op naam NL14ABNA 0420215948 ten name van Stichting Tante Nino onder vermelding van Coast to coast. Na afloop van het concert is er een maaltijd (open buffet) voor 15 euro. Reserveren is noodzakelijk, zo ook vooruitbetaling.

Deel dit bericht met je vrienden!