donderdag 29 oktober 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

The Unexpected Virtue of Ignorance

Tante Nino: The Unexpected Virtue of Ignorance

12 juni 2020
Van 19:00 uur tot en met 21:00 uur

The Unexpected Virtue of Ignorance speelt op Tante Nino's tuinpodium. Het duo bestaat uit Massimiliano Dosoli (klarinet) en Piero Conte (gitaar). Deze twee italianen, Piero en Massimiliano ontmoetten elkaar in R'dam tijdens hun studie aan Codarts en werden goede vrienden. Het duo deelt een vergelijkbare visie op muziek en vriendschap en beschouwt 'Onwetendheid' als een prachtige en belangrijke waarde die altijd aanwezig is in hun levenskeuzes. Onwetendheid bij het vieren van zo maar in het wilde weg, het pad naar onontdekte plaatsen. Waarheid ligt op de magische plek tussen 'het bekende' en 'het onbekende' en alleen met zeer bewuste, dagelijkse beoefening en onbewuste, onwetende keuzes kan Waarheid worden gevonden.

De muziek van dit duo haalt elementen uit de traditionele jazztaal (Ellington, Monk, Parker) maar wordt sterk beïnvloed door hedendaagse rock en elektronische muziek (Radiohead, Sigur Ros, Tom Waits). Het repertoire is een mix van eigen composities en covers van andere bands (Jim Black Alasnoaxis, Tinissima Quartet ecc). Via deze een link is het meest recente optreden van dit duo te beluisteren.

Massimiliano Dosoli (1991) is een klarinettist en componist geboren in Ostiglia (Mantova), momenteel woonachtig in Rotterdam. Hij studeerde in 2017 af in Jazz Clarinet aan de Siena Jazz University en verhuisde later naar Codarts waar hij Jazz Composition studeert. Hij is de oprichter van Superposthardbop 4tet en van het Plankton Orchestra. Hij speelde met Reinier Baas, Emanuele Parrini, Silvia Bolognesi en vele andere belangrijke muzikanten. Met Superposthardbop trad hij op in Cala Gonone Jazz Festival in 2019 in het voorprogramma van Omar Hakim en Kurt Rosenwinkel.

 


Piero Conte (1996) is een gitarist, componist geboren in Rome, momenteel woonachtig in Rotterdam. Hij studeerde aan het St. Louis College of Music in Rome en verhuisde later naar Codarts. Hij is actief lid van RBSN en Antares Flare waar hij zowel als componist als performer werkt. Hij speelde met Roberto Gatto, Maurizio Giammarco en vele andere belangrijke jazzspelers. Hij trad op tijdens vele jazzfestivals zoals Jazz in de Gracht, International Music Meeting, Brand New Jazz Festival.

Reserveren! Reservations!
And a postconcert Meal!


Vanaf 18:00 uur welkom voor een drankje.

Let op: ingang Van der Takstraat 96 naar het tuinpodium. Reserveren per email verplicht via tantenino@gmail.com, entree 15 euro (studenten 7,50) vooraf over te maken op bankrekening NL14ABNA 0420215948 ten name van Stichting Tante Nino o.v.v. The Unexpected.
Naar wens kan een Maaltijd (lopend buffet) à 15 euro pp na het concert gereserveerd worden, gaarne vooraf te betalen.

Deel dit bericht met je vrienden!