zaterdag 23 januari 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Tante Nino: Rauwkost Filmavond met Dean Bowen

10 juli 2020
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

Filmcollectief Rauwkost-Collective en de Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen presenteren tijdens deze avond 'aan allen die zich hier bevinden', een korte film gemaakt over hoe wij, als Nederland, de zonden uit ons koloniaal verleden gladstrijken.

De film is gebaseerd op het stadsgedicht 'Art. 1' van Dean Bowen waarin hij voordraagt wat niet in onze geschiedenisboeken wordt verteld. "Een actueel en beladen onderwerp dat in onze ogen de aandacht moet krijgen die het verdient, vooral in deze tijden met de huidige protesten rondom de #BlackLivesMatter", aldus Rauwkost-Collective en Bowen. Hier de trailer: https://vimeo.com/431703895

'aan allen die zich hier bevinden’ is de derde film in de poëtische dramareeks ‘tussen de zinnen in’, gebaseerd op de gedichten van Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen. Een productie van filmcollectief Rauwkost-Collective in opdracht van Bibliotheek Rotterdam en OPEN Rotterdam en medemogelijk gemaakt door Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst, RADAR, Keti Koti Rotterdam en Visser ’t Hooft Lyceum Leiden. De film gaat in première op 1 juli 2020 tijdens Keti Koti, de nationale viering van de afschaffing van de slavernij.

Naast 'aan allen die zich hier bevinden' staan op het programma de films '14.05' als moderne vertaling in Rotterdam en 'Exodus' over gentrification in Rotterdam. Renee van Randwijk (Bibliotheek Rotterdam) en Dean Bowen zullen vertellen over de totstandkoming van de serie 'Tussen de Zinnen In'. Er is spoken word van de stadsdichter en alle mogelijkheid om vragen te stellen over de film. Na afloop is er een borrel.

Het programma vindt in verband met coronamaatregelenen zoveel mogelijk plaats in de tuin van Tante Nino. De tuin is open vanaf 19:30, ingang via Van der Takstraat 94.

Entree 10 euro (studenten 5 euro). Aanmelden verplicht via tantenino@gmail.com. Reserveren via NL14ABNA 0420215948 ten name van Stichting Tante Nino onder vermelding van Rauwkost en Bowen.

Deel dit bericht met je vrienden!