maandag 6 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Bld Rawa cco

Solidariteitsmanifestatie Afghanistan in Rotterdam

21 augustus 2021
Van zaterdag 21 augustus 2021 tot en met zaterdag 21 augustus 2021
Van 14:00 uur tot en met 16:00 uur

Rotterdam Verwelkomt Vluchtelingen organiseert een wake op zaterdag 21 augustus. Op grasveld naast de Markthal, bij station Blaak. Van 14 tot 16 uur,

Afgelopen weekend heeft de Taliban de stad Kabul en daarmee heel het land Afghanistan veroverd. Afghaanse medewerkers die voor Nederland gewerkt hebben lopen groot gevaar. Door de invoer van de sharia wordt de positie van vrouwen en kinderen ernstig bedreigd. De beelden van het vliegveld tonen de wanhoop van de mensen. In paniek proberen zij uit alle macht het land te verlaten omdat zij hun leven niet zeker zijn.

We doen een dringend beroep op het kabinet om:
• Alle Afghanen die zich ingezet hebben voor de Nederlandse vredesmissies - met hun gezinnen - zo snel mogelijk veilig te evacueren naar Nederland. Dat geldt voor iedereen die door samenwerking met Nederlandse overheid, Ngo's en of (media) organisaties gevaar loopt.
• Met spoed een humaner asielbeleid te formuleren om vluchtelingen uit Afghanistan en aan de randen van Europa bescherming te bieden en in Nederland asiel te verlenen. Onmiddellijk in actie te komen voor de gestrande Afghaanse asielzoekers in kamp Moria, de toegezegde 100 vluchtelingen alsnog op te nemen en dit aantal verhogen.
• Ongedocumenteerde en uitgeprocedeerde Afghanen voor onbepaalde tijd niet terug te sturen naar hun onveilig land.
• Afghanistan erkennen als onveilig land en direct veiligheidsverklaring daarop aanpassen zodat Afghaanse asielzoekers in aanmerking komen voor asiel.

Elke Afghaan heeft recht op een eerlijk bestaan! Teken ook de petitie:
https://campagnes.degoedezaak.org/.../afghaan-recht-op...

Kom aanstaande zaterdag naar de manifestatie en toon je solidariteit met de Afghaanse mensen.
Sprekers onder andere Eduard Nazarski (oud directeur Amnesty), Afghaanse sprekers en enkele locale politici.

 Platform Rotterdam verwelkomt vluchtelingen, stichting Voice of all women,  stichting Multicultureel Ridderkerk, stichting Morwarid

Info

Organisator:

Platform Rotterdam Verwelkomt Vluchtelingen

Deel dit bericht met je vrienden!