vrijdag 3 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

SMC21 stadmaken

19 november 2021
Van vrijdag 19 november 2021 tot en met vrijdag 19 november 2021
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

Op vrijdag 19 november 2021 organiseert AIR opnieuw dé Rotterdamse werkplaats en denkruimte van het stadmaken in Theater Rotterdam, locatie Schouwburg.

SMC21 staat in het teken van vertragen en versnellen. Terwijl versnelling op de urgente opgaven zoals de woningbouwproductie en de energietransitie geboden is, moeten we juist vertragen om hier samen aan te kunnen blijven werken. Hoe creëren we ruimte voor ontmoeting, dialoog en verbeeldingskracht terwijl de stad zich in een razend tempo ontwikkelt? Volg de updates van het programma en meld je aan via Stadmakerscongres.nl. 

Programma SMC21
SMC21 opent met inmiddels vertrouwde ingrediënten zoals de Van der Leeuwprijs, een verhaal van wethouder Bas Kurvers en een lezing vanuit Stadsontwikkeling met het verhaal over de stad. De Guest Urban Critic van dit jaar sluit de dag traditiegetrouw af met een stevige reflectie op de Rotterdamse uitdagingen en kansen. Op het programma verder onder meer: het Lab Ruit van Rotterdam; de werkplaats Toekomstperspectief op Zuid; een verkenning van hernieuwbare bouwketens door BlueCity; de potentie van het dak als bouwgrond door Superrrdam en Dakdorpen, het werken aan de omgevingsvisie met (voormalige) stadslabs en een nieuwe editie van Studio Stadmaken. Ook zijn er gesprekken over de publieke en culturele ruimtes van de stad, de ruimtelijke impact van de energietransitie en klimaatadaptatie en de toegankelijkheid van de stad voor wonen en maatschappelijk programma.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

air

Waalhaven Oostzijde 1

+316 81 23 86 86

office@airrotterdam.eu https://www.airrotterdam.eu/
Deel dit bericht met je vrienden!