dinsdag 18 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Sinfonia Maritiem Concert op de Kaap bij SS Rotterdam (verschoven van 29 aug.)

12 september 2020
Van zaterdag 12 september 2020 tot en met zaterdag 12 september 2020
Van 20:30 uur tot en met 23:00 uur

Sinfonia Rotterdam start het culturele seizoen met gratis openlucht-muziekfestival

Dit jaar verhuist het kamerorkest van de havenstad zijn Maritiem Concert van de Leuvehaven naar een locatie waar het publiek geheel volgens de coronamaatregelen van het openlucht-muziekspektakel kan genieten. Op de kop van het Katendrechtse Hoofd, onder de rook van het ss Rotterdam en met uitzicht op de Maas, bouwt Sinfonia Rotterdam een groot podium waar het publiek in groten getale op anderhalvemeter van elkaar aanwezig kan zijn. 

Voor zaterdagavond 12 september heeft dirigent en artistiek leider van Sinfonia Rotterdam Conrad van Alphen een veelzijdig programma samengesteld.
'Op het programma staan klassieke meesterwerken, wereldmuziek met Rajae El Mouhandiz, jonge violiste Pieternel Tils en spoken word met Elten Kiene. Shirma Rouse is helaas verhinderd, Voor de kinderen is er in de middag een spannend verhaal met Janouk Kelderman. En dat op een prachtige locatie waar we een groot publiek kunnen ontvangen dat ongecompliceerd en veilig kan genieten, daar is iedereen zo ongelofelijk aan toe!” - Conrad van Alphen

 

Avondconcert

Bij het Sinfonia Maritiem Concert in de avond, tijdens zonsondergang aan de Maas, vertolkt Van Alphen met zijn orkest klassieke meesterwerken zoals de Hebriden Ouverture van Mendelssohn en Bruch's romantische vioolconcert uitgevoerd door jonge solist Pieternel Tils. Tijdens het concert begeleidt Sinfonia Rotterdam ook bekende solisten uit verschillende muziekstijlen, zoals Rajae El Mouhandiz en Elten Kiene. Het spectaculaire slotstuk, Händel's Music for the Royal Fireworks, sluit het concert af. 

 

 

 

Speciaal kinderprogramma in de middag

In de middag is er speciaal voor de kinderen onder de rook van het ss Rotterdam het sinfonia Maritiem Kinderconcert met Janouk Kelderman (onder andere bekend van Het Klokhuis). Samen met Sinfonia Rotterdam brengt zij een muziekverhaal vol emotie, humor, verdriet en liefde met een sterrol voor bariton Michael Wilmering (i.s.m. International Vocal Competition 's-Hertogenbosch), misschien wel 'de beroemdste zanger van de hele wereld’. 

Tickets en extra's

Vanwege de huidige omstandigheden en de afgekondigde maatregelen rond het coronavirus (COVID-19) is het verplicht om gratis tickets voor dit concert te reserveren. Het aantal tickets is beperkt en men heeft alleen toegang tot het festival met een ticket. De concerten vinden plaats in een corona-proof opstelling. Stoeltjes en diverse food & drinks zijn aanwezig. Bij het Sinfonia Maritiem Concert kunnen diverse extra's bij de gratis tickets worden afgenomen.
 

Zie ook het artikel van Helmut de Hoogh: https://www.vandaagenmorgen.nl/nieuws/muzikale-zonsondergang-met-sinfonia-rotterdam-en-shirma-rouse-2020-08-20

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Symfonia Rotterdam

kop van het Katendrechtse Hoofd

www.sinfoniarotterdam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!