maandag 10 augustus 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

NautaDutilh i.s.m. VNO NCW: Sancties en exportrestricties

03 februari 2020
Van 16:00 uur tot en met 19:00 uur

Locatie NautaDutilh, Weena 800, 3 februari, 16.00-19.00 uur

VNO NCW Rotterdam & regio Rijnmond en NautaDutilh organiseren gezamenlijk een partnerbijeenkomst over sancties en exportrestricties. Een actueel onderwerp waar steeds meer bedrijven - bewust of onbewust -  mee in aanraking komen. 

Sancties en Exportrestricties

Sancties zijn (straf)maatregelen om bepaald gedrag van een land, (rechts)persoon of organisatie af te dwingen. Bedrijven zien dit soort sancties concreet als import- en/of exportrestricties op bepaalde producten, beperkingen van dienstverlening en moeilijkheden bij bepaalde betalingen. Veel bedrijven weten bijvoorbeeld niet dat hun product kwalificeert als een zogenoemd “Dual Use”-goed; andere bedrijven komen er pas achter dat een transactie verboden was nadat de bank hun betaling blokkeert. Weer andere bedrijven hebben moeite te voldoen aan zowel de Amerikaanse als de Europese regelgeving vanwege de zogenoemde Anti-Boycotverordening.  

Boetes bij overtreding zijn hoog, het is daarom van wezenlijk belang dat u sancties en exportrestricties helder op het netvlies hebt. Want wat betekent deze wetgeving voor uw bedrijf? Welke risico’s loopt u als ondernemer? En op welke red flags moet u letten?

Graag nemen wij u mee in de belangrijkste actiepunten voor uw organisatie; daarnaast behandelen wij ook concrete voorbeelden uit het bedrijfsleven.

Sprekers

- Silvia Gawronski, Counsel bij NautaDutilh

- Marit Klapwijk, Compliance Officer bij NautaDutilh

- Kester Meijer, Director Operational Integrity, Compliance & Safety bij KLM Cargo

Aanmelden:

IK WIL AANMELDEN  /  AFMELDEN

 

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

VNO-NCW

Bezuidenhoutseweg 12

0703490810

rotterdam@vno-ncwwest.nl www.vno-ncwwest.nl
Deel dit bericht met je vrienden!