zondag 16 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Poëzieweek 2022

27 januari 2022
Van donderdag 27 januari 2022 tot en met woensdag 02 februari 2022
Van 12:00 uur tot en met 23:00 uur

De Poëzieweek 2022 start op Gedichtendag, donderdag 27 januari, en loopt t/m woensdag 2 februari 2022. 

De Poëzieweek opent met een feestelijke Startshow in Arenbergschouwburg Antwerpen, op woensdagavond 26 januari. Ramsey Nasr is eregast van dit poëziefeest en brengt verschillende gasten mee.  De zomer van 2021 werkt Ramsey Nasr aan 10 nieuwe gedichten voor zijn Poëziegeschenk rond het thema 'Natuur'...

Het Poëziegeschenk van Ramsey Nasr heeft de welluidende titel Wij waren onder de betovering, en het is tijdens de Poëzieweek verkrijgbaar in de deelnemende Vlaamse en Nederlandse boekhandels.

De coördinatie van de Poëzieweek 2022 voor Vlaanderen ligt bij Poëziecentrum, het contact in Nederland loopt via Awater/ Stichting Poëzieclub.

Thema 'Natuur'

Het voorbije jaar hebben we met zijn allen opnieuw de natuur ontdekt. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de hoeveel-vlinders-tel-jij-in-jouw-tuin-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur. We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de geraniums op ons balkon.

Tijdens deze Poëzieweek laten we ons verrassen door lieveheersbeestjeswoorden, door slingerplantzinnen en varenverzen. We fluisteren gedichten om de dieren te verwarmen in hun winterslaap, we laten onze woorden waaien in de wind. We geven taal aan wat we belangrijk vinden en willen bewaren. We zingen luid over een groene toekomst, vol bloesemingen en overvloed.

Campagnemateriaal

Naar jaarlijkse gewoonte kunnen bibliotheken en scholen ook dit jaar promotiemateriaal bestellen voor de Poëzieweek.

Campagnemateriaal voor Poëzieweek 2022 kan besteld worden vanaf  23 september 2021. De bestelperiode loopt t/m 31 oktober 2021. Er wordt gedrukt op basis van het aantal bestellingen. Na 31 oktober is het niet meer mogelijk om materiaal te bestellen.

De materialen worden geleverd voor de kerstvakantie 2021.

Info

Organisator:

Telefoon:

E-mailadres:

Awater/Poëzieclub

+31 (0) 6 23563489

redactie.awater@gmail.com
Deel dit bericht met je vrienden!