donderdag 9 april 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Operadagen: Strandopera in AVL Mundo

21 mei 2020
Van donderdag 21 mei 2020 tot en met zondag 24 mei 2020
Van 13:00 uur tot en met 17:00 uur

OPERADAGEN ROTTERDAM HAALT WINNAAR GOUDEN LEEUW NAAR NEDERLAND


Spectaculaire opera-performance te zien in AVL Mundo (Atelier van Lieshout)

In 2019 stonden tijdens de Biënnale van Venetië bezoekers uren in de rij om de Litouwse inzending Sun & Sea (Marina) te zien. Deze bijzondere ‘strandopera’ waarin zorgen over het klimaat en first world problems hand in hand gaan komt naar Nederland en is alleen te zien tijdens Operadagen Rotterdam 2020. 

Te zien van donderdag 21 t/m zondag 24 mei 2020, AVL Mundo - Keileweg 18
Tickets en info www.operadagenrotterdam.nl 


Zon, zee en strand
Als bezoeker van Sun & Sea (Marina) kijk van bovenaf een stellage op een levensechte strandscene. Maar onder de oppervlakte van zon, glimmende lichamen en zorgeloos genieten komt steeds duidelijker de tijdelijkheid van de mens tevoorschijn, en daarmee die van de aarde. De Litouwse filmmaker/regisseur Rugilė Barzdžiukaitė, schrijver Lina Lapelytė en beeldend kunstenaar/componist Vaiva Grainytė vermengen met Sun and Sea (Marina) theater, muziek en beeldende kunst tot een fictieve documentaire met poëtische kracht. De baanbrekende performance won niet alleen De Gouden Leeuw op de Biënnale van Venetië, Sun & Sea (Marina) is een echte publieksfavoriet.

ODR x AVL
Voor Operadagen Rotterdam is AVL Mundo (Atelier van Lieshout) dé plek om Sun & Sea (Marina) te presenteren. Het gezamenlijk geloof in kruisbestuivingen door het vervagen van genregrenzen en het openbreken van bekende/bestaande kunstvormen wordt door AVL Mundo en Operadagen Rotterdam gedeeld. De betrokkenheid met de stad Rotterdam enerzijds, en de grenzeloosheid van internationale kansen anderzijds maakt deze team-up meer dan ‘festival zoekt locatie’.

Operadagen Rotterdam is een tiendaags festival met avontuurlijk muziektheater, nieuwsgierig makende opera en grootse stadsprojecten op uiteenlopende locaties in Rotterdam. 

AVL Mundo - opgericht door kunstenaar Joep van Lieshout - is een rauwe, artistieke vrijhaven in het M4H-gebied, waar kunstenaars, theatermakers en wetenschappers ongehinderd grondbeginselen herijken en eindeloos genot veroorzaken. 

Sun & Sea (Marina)
Donderdag 21 t/m zondag 24 mei 2020, 13.00 – 17.00 uur (elk uur aanvang)
Locatie: AVL Mundo - Keileweg 18
Tickets & info: www.operadagenrotterdam.nl
€25 (incl. bezoek tuin/expositie AVL Mundo)

Deel dit bericht met je vrienden!