woensdag 27 mei 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Online opening expositie Naamloozz in Galerie Lecq

01 april 2020
Van 19:00 uur tot en met 20:00 uur

Foundation MESH een jaar te gast in Galerie Lecq


Vanaf 1 april is Foundation MESH een jaar lang te gast als programmeur bij Galerie Lecq aan de Parksluizen. Foundation MESH programmeert een jaar lang kunst van bekende en onbekende kunstenaars uit Rotterdam en verder weg.

“Sinds de oprichting in 2012 hebben diverse curatoren exposities in Galerie Lecq georganiseerd”, vertelt initiatiefneemster van Galerie Lecq Suzanne Vonk. “Nu wordt een andere stichting verantwoordelijk voor de programmering. Voor ons is dat een nieuwe manier van werken, maar bij het eerste contact met Foundation Mesh wisten we meteen dat het goed zat.”

Foundation MESH

Foundation MESH is geen nieuwe organisatie in Rotterdam. Ze organiseren sinds 2016 showbox presentaties in een kunstruimte aan de Mathenesserweg in Delfshaven. In deze ruimte krijgen Europese kunstenaars de kans om samen te werken, ideeën uit te wisselen en zich te ontwikkelen. “Zij vinden ook de verbinding met de directe omgeving heel belangrijk. Vanaf 2020 richt MESH zich op het verder verspreiden door de stad van haar tentoonstellingen die een verlengde zijn van de openbare weg en daarmee voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Deze manier van werken past ook goed bij Galerie Lecq”, vertelt Vonk.

Op 1 april opent de eerste expositie met kunstenaar Naamloozz. De nu in Rotterdam wonende kunstenaar begon zijn studie aan de kunstacademie in Enschede, maar besloot zijn eigen pad te volgen. Hij is nu actief als straatschilder en maakt kleurrijke stedelijke kunstinterventies en installaties, veelal met gevonden en gerecycled afvalmateriaal. Door zijn vele reizen is zijn werk in straten door de hele wereld te zien. De tentoonstelling opent 1 april bij Galerie Lecq aan de Parkhaven om 19.00 uur. Dit keer zal het een speciale online opening zijn.

Tussen Feiten en Fabels

Tot eind maart was in Galerie Lecq Tussen Feiten en Fabels van Nancy Hoffmann en Inouschka de Nooijer te zien. “Deze expositie was de laatste in een reeks van de huidige gastcuratoren Donald Schenkel en Sue van Geijn”, vertelt Vonk. “Zij hebben bijna een jaar lang bijzondere duo-exposities georganiseerd.” Helaas kon de geplande boekpresentatie op 13 maart vanwege de corona maatregelen niet doorgaan. “Zodra het weer mogelijk is wordt deze bijeenkomst alsnog georganiseerd. Hou dus social media in de gaten!” voegt Vonk toe.

Deel dit bericht met je vrienden!