vrijdag 21 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Online Masterclass Bas Kosters

26 maart 2021
Van vrijdag 26 maart 2021 tot en met vrijdag 26 maart 2021
Van 11:00 uur tot en met 13:00 uur

Kunsthal Rotterdam presenteert, in samenwerking met de Willem de Kooning Academie, ieder jaar een serie masterclasses door opmerkelijke kunstenaars. Na inspirerende masterclasses van onder meer fotograaf Peter Lindbergh, architect Rem Koolhaas, fashion artists Viktor&Rolf, trend forecaster Lidewij Edelkoort en Dj Isis, is het de beurt aan kunstenaar en modeontwerper Bas Kosters. Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Youthquake. Verlangen naar eeuwige jeugd’ geeft hij op vrijdag 26 maart een online masterclass.

Tijdens de masterclass gaat Bas Kosters in gesprek met schrijver en stylist Leendert Sonnevelt over zijn praktijk, werkwijze en passies. Na afloop van de masterclass krijg je de gelegenheid vragen de stellen tijdens de Q&A. Zet je vraag alvast in het aanmeldformulier. Live vragen stellen in de chat kan natuurlijk ook. Een selectie van de vragen komt aan bod tijdens de masterclass. De masterclass sluit af met een portfoliobespreking. Lees verder op de pagina hoe je je portfolio in kunt sturen, en meld je via het formulier  aan voor de masterclass!

BAS KOSTERS

Met zijn master Fashion Design (ArtEZ 2003) op zak begint Bas Kosters aan zijn ‘opwindende safari in de modewereld’. Het wordt al snel duidelijk dat hij daarmee off the beaten track gaat, en mode voor hem een breed begrip is. In 2005 start Bas Kosters zijn eigen studio in Amsterdam. Daar bouwt hij aan zijn kleurrijke wereld, bevolkt door grafische figuren waarin mode, product design en textielkunst een plek krijgt. Stripfiguren en erotica zijn fascinaties die steeds weer terugkomen. Met zijn ontwerpen raakt Kosters sociale en maatschappelijke thema’s aan, soms met subtiele of wrange humor. Kosters gaat in zijn carrière regelmatig samenwerkingen aan met merken als Bugaboo, Zeeman en Wehkamp.

REGISTRATIE Formulier MASTERCLASS BAS KOSTERS

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Kunsthal

Museumpark, Westzeedijk 341

0104400301

communicatie@kunsthal.nl www.kunsthal.nl
Deel dit bericht met je vrienden!