donderdag 29 oktober 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

InJazz Conference

Online Jazz Buzz #1 Online streams en een beetje liefde voor de stad

26 juni 2020
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

North Sea Round Town,
fringe festival North Sea Jazz

Fringe festival North Sea Round Town gaat vanwege COVID-19 helaas niet door, maar met een aangepast programma laten we de muziek tóch doorklinken. Van 25 juni t/m 12 juli geeft het festival talentvolle musici een podium, vrolijken we ouderen en verzorgers op in de wijk, laten we de kleintjes kennismaken met muziek en zetten we vrouwen in de jazz in de schijnwerpers. Dit doen we samen met inJazzde DoelenHouse of Knowledge, de Huizen van de Wijk en OPEN Rotterdam FESTIVAL TV. Komende tijd tippen we ook andere vindingrijke muziekinitiatieven uit de stad.

Meer weten? Scroll snel verder!

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | INSTAGRAM I YOUTUBE

Online streams

Yannick Hiwat | © Maarten Laupman

de Doelen x North Sea Round Town Online Lunchbreak

Van maandag 29 juni t/m vrijdag 10 juli is North Sea Round Town op doordeweekse dagen te gast in de grote zaal van de Doelen. Raluca Baicu, curator van North Sea Round Town, programmeerde tien uiteenlopende sessies variërend van r&b tot experimentele jazz.  Zo brengen we namen als Sun-Mi Hong (KOR/NL) en Alistair Payne (SCO/NL), Yannick Hiwat (NL), Tineke Postma (NL), Reinier Baas (NL), Fuensanta Méndez (MX/NL) en Sanne Rambags (NL) naar woonkamers wereldwijd. Presentatie: Raluca Baicu en Mieke van der Linden. Met speciale dank aan Sena

ma 29 juni t/m vr 3 juli
ma 6 t/m vr 10 juli 

Kijken kan via het YouTube-kanaal van de Doelen en is gratis.

Fuensanta Méndez | © Maarten Laupman

inJazz Festival


Als jij niet naar inJazz kunt komen, komt inJazz naar jou! Het grootste Nederlandse jazz showcase- en netwerkevenement, gaat dit jaar online; geniet van een tweedaags programma vele live showcases, gestreamd vanuit afwisselend LantarenVenster en BIMHUIS, van toptalent wereldwijd. Op donderdag 25 juni en vrijdag 26 juni kan je het festival gratis bijwonen vanuit je eigen huiskamer. 

Op de line-up staan o.a. Ntjam Rosie, Kika Sprangers Quintet, Blue Sands en Fuensanta Méndez. 

do 25 juni en vrij 26 juni vanaf 20:30

Kijken kan via www.injazz.nl en is gratis. De timetable kan je hier al bekijken.

inJazz Conference

Online netwerken blijf je doen tijdens inJazz 2020. Op donderdag 25 juni en vrijdag 26 juni kun je interessante panelgesprekken bijwonen van professionals uit de muziekindustrie. inJazz heeft een mooie serie discussies gepland staan voor de eerste dag, met onderwerpen als 'Connecting European creatives after covid-19', internationale funding en promotie, de introductie van een nieuwe community Stepping Stone en nog veel meer.

do 25 juni en vrij 26 juni vanaf  12:30 

Aanmelding is verplicht en kosteloos. Meer informatie vind je hier.

Artwork Live @ Nishi's

Live @ Nishi's

Live @ Nishi’s staat voor een reeks concertregistraties, live opgenomen door House of Knowledge in de karakteristieke Nishi Market in Rotterdam. In elk videoconcert speelt een Nederlands toptalent een set van 20 minuten—intiem, kleurrijk en volledig volgens de huidige maatregelen omtrent social distancing! 

Op het programma staan o.a. zangeres/Lizzy en multi instrumentalist Lady Shaynah.

za 26 & zo 27 juni / vr 3, za 4 & zo 5 juli / vr 10, za 11 & zo 12 juli

Meer informatie over het programma en hoe je kan kijken volgt.

Buurtconcert 2019 | © Hielke Grootendorst

Jazz op de Stoep

Ondanks COVID-19 hebben we tóch een manier gevonden om verzorgingshuizen en Huizen van de Wijk te bezoeken. Juist nu ze geïsoleerd zijn, komen wij graag naar ouderen en het zorgpersoneel toe en geven concerten bij hen op de stoep, in de tuin of op het binnenplein.

Voor deze editie stelde saxofonist Keimpe de Jong een band samen van Rotterdamse jazzmusici: Sven Happel (bas), Arend Niks (drums), Andreas Suntrop (gitaar), Efe Erdem (trombone) en Isabella Scholte (zang). Loes Luca sluit bij enkele concerten aan als speciale gast. De optredens worden aangekleed met danstalenten Lucas Schilperoort en Veronique Post.

do 25 juni t/m 12 juli, 15 concerten in de wijk

Om ieders veiligheid te garanderen kunnen we helaas geen publiek van buitenaf ontvangen.​

Sanne Rambags | © Maarten Laupman

OPEN Rotterdam FESTIVAL TV

In samenwerking met Rotterdam Festivals wordt ook bij OPEN Rotterdam ruim aandacht besteed aan North Sea Round Town. Op elke festivaldag zendt OPEN een vijftig minuten durende North Sea Round Town Special uit met terugblikken, reportages en items vanuit de wijk. Ook kun je tien persoonlijke portretten bekijken van Rotterdamse vrouwen in de jazz.

Het uitzendschema wordt gepubliceerd op de website.​

Ziggo kanaal 36
KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1349

Alexander Popta | © Eric v. Nieuwland

Soundtrack010

Soundtrack010 - een initiatief van Tambr - wordt door North Sea Round Town omarmd en gebruikt in onze intro’s en reportages. Deze ‘soundtrack van de stad’ is een gloednieuwe compositie van Alexander van Popta (North Sea Round Town Artist in Focus 2019) en bekende Rotterdamse musici, die samen het geluid van de stad vertaalden naar muziek.

Soundtrack010 kan je hier beluisteren. 

Deel dit bericht met je vrienden!