zaterdag 22 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Foto De Doelen

Online concert van Kay Slice ‘From Back To Back’ Journey Show

03 maart 2021
Van woensdag 03 maart 2021 tot en met dinsdag 23 maart 2021
Van 20:30 uur tot en met 22:00 uur

Hij liet De Wereld Draait Door studio swingen, liet Mathijs van Nieuwkerk fluiten, opende het jaar van Rembrandt met zijn scherpe woorden, trad met zijn live-band op bij VPRO Mondo, ontving meerdere lovende recensies van 3voor12 én is volgens Red Bull een van de acts die in 2020 gaat opblazen. Kay Slice fileert, snijdt en raakt. En is op een muzikale missie. Hoe dat klinkt? Als een mix van hiphop, soul en afrobeat: meditaties op zelfliefde, identiteit en alles wat je tegenkomt in de zoektocht naar jezelf. En dat is allemaal te horen tijdens het online concert van Kay Slice ‘From Back To Back’ Journey Show op zaterdag 3 april, 20.30 uur.

Brandwerk
Kays muzikale carrière neemt een vlucht als hij samen met een groep MC’s en producers de hiphopformatie Brandwerk opricht. Hoewel Kay goed gedijt in een groepsverband en geniet van de live-ervaring die hij opdoet, is hij al snel toe aan een muzikale solo-identiteit. In Rotterdam stelt Kay Slice daarom een live-band samen. Zodra hij rap begint te combineren met melodielijnen merkt hij dat hij steeds dichter bij zichzelf komt, als artiest en persoon. 

Afrikaanse roots
Begin 2020 reist Kay af naar Ghana om zijn roots te bestuderen. Vol indrukken en muzikaal materiaal keert hij terug naar Nederland. Het nieuwe album ‘Back to Back’ is dan al in wording, een album waarin Kay de genres hiphop, afrobeat, spoken word, funk en soul aan elkaar weeft als soundtrack voor zijn verhaal. In Kays solowerk omarmt en toont hij zichzelf in alle facetten, en daarmee richt hij de spotlights op iedereen die net als hij het product is van meerdere culturen. Hij heeft een grote missie: een rijke indruk van Afrika meegeven aan zijn generatie. Luister op 3 april naar zijn ‘Grooves from a hiphopkid with a Ghana soul’.
 
De Doelen  
Concertgebouw, poppodium, festivalhart, congresruimte én bruisende hotspot. Meer weten over het karakteristieke rijksmonument in het hart van Rotterdam? 

online concert ticket | €6,50 samen kijken | €13,00

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

De Doelen

Schouwburgplein 50

kassa@dedoelen.nl https://www.dedoelen.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!