woensdag 19 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Juul de Metz 9 januari Foto NPO2

NPO2: 4 zondagen 9 t/m 30 januari - Nieuwe Meesters- Paaldans , Rap en Drag Queen

09 januari 2022
Van zondag 09 januari 2022 tot en met zondag 30 januari 2022
Van 16:25 uur tot en met 17:00 uur

Juul de Metz is paaldanseres. Ze geeft les aan de Pole Dance Factory in Amsterdam. Haar performances onderscheiden zich door fantasierijke, vaak bizarre kostuums en dito make-up waarmee de grenzen tussen mannelijk en vrouwelijk doorbroken worden. Bovenal heeft ze zich door het paaldansen kunnen bevrijden van een verstoord zelfbeeld.

16 januari Dani Apeldoorn 

De Apeldoornse rapper Dani Apeldoorn maakte als kind veel geweld mee en vond een uitweg door te eten, te gokken en wiet te roken. Zijn jeugdtrauma's verwerkt hij nu in zijn teksten. Daardoor heeft hij zichzelf bevrijd.

  Ruby Rouge 30 januari

Ter afwisseling van zijn vaak zware werk bij de politie en om zijn creativiteit kwijt te kunnen, begon de Rotterdamse agent Jackson ook te werken als dragqueen Ruby Rouge. Als Ruby Rouge wil hij jongeren inspireren om zichzelf te zijn en om mensen die anders zijn te respecteren. 

Juul (9 januari), Dani (16 januari) en Jackson/Ruby Rouge (30 januari) zijn de drie Nederlandse hoofdpersonen in de nieuwe reeks van Nieuwe Meesters, een co-productie van de Eurovision Intercultural Diversity Group (EIDG) van de European Broadcasting Union (EBU). Het is een serie met persoonlijke verhalen van creatieve, eigenzinnige personen uit Slovenië, Bangladesh, Portugal en Nederland. 

Zondag 9, 16, 23 en 30 januari, 16.25 uur, NPO 2

 

Deel dit bericht met je vrienden!