donderdag 9 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Jeroen Pek

Nivon: Jazzfluitist Jeroen Pek treedt op bij Jazz aan de Rotte

14 februari 2020
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

Op 14 februari aanstaande treedt de internationaal bekende jazzfluitist Jeroen Pek op tijdens een concert bij Jazz aan de Rotte, in de grote zaal van Gebouw Nivon, aan de Dirk Smitsstraat 76. Hij wordt vergezeld van de Rotterdamse formatie Cruise Control.

Het concert begint om 20.00. Het is gratis toegankelijk; er wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. De organisatie berust bij Stichting JazzPlus. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.

Door zijn powerplay, virtuositeit, een enorm pallet aan dynamiek en een volstrekt eigen geluid wordt Jeroen Pek (NL) internationaal gezien als een van de meest toonaangevende jazzfluitisten van dit moment. Twee maal was hij finalist tijdens het bekende compositie concours van het prestigieuze Thelonious Monk Intitute of Jazz in Washington D.C. (US). Tevens is hij hoofdvakdocent jazzfluit aan het Artez Conservatorium/Arnhem (NL).

Door de pers in binnen- en buitenland wordt hij geprezen om zijn enorme variatie aan klankkleuren en stijlelementen. Ook vertolkt hij Hard Bop alsof het gisteren was bedacht. Hij weet de dwarsfluit body te geven en het zo tot een volwaardig jazzinstrument te maken. Een verhalenverteller, soms betoverend, krachtig en dan luchtig.

Op het concert van 14 februari kan men genieten van de combinatie Jeroen Pek met Cruise Control, waarvan saxofonist Ruud Bergamin, pianist Bart Egeter, bassist Dan Simon en drummer Julius Schulz de bandleden zijn. Het repertoire zal die avond voor een groot deel bestaan uit composities van Pek, Egeter en Bergamin.

Tijdens de pauze van het concert geeft beeldend kunstenaar Caroline Grootenboer  een presentatie over de manier waarop zij traditionele ambachten als spinnen, weven vilten en punchen op een eigen en eigentijdse manier in haar artwork verwerkt. 

 

Contact over het concert: 010 – 4612734 / 06-28764870 / 06 -10925194

ruudbergamin@gmail.com / bart.egeter@gmail.com

 

DETAILINFORMATIE OVER JEROEN PEK

Zijn stilistisch zeer uiteenlopende projecten (o.a. 6 Spoons, 1 Kitchen, Jeroen Pek Quartet, PitchWhiteStorm, Jeroen Pek Band) toerden in vele landen en produceerde een stevige lijst cd’s. Een greep uit de lijst vaderlandse muzikanten waarmee Jeroen speelde, Rob van den Broeck, Jeroen van Vliet, Oene van Geel, Bert Lochs, Wiro Mahieu, Nueva Manteca, Pierre Courbois en Jasper van ’t Hof.

Met zijn internationale exchange projecten ( o.a. Jeroen Pek European Quartet/-Trio, 6 Spoons, 1 Kitchen) speelde hij o.a. met gitaristen Serge Lazerevitch, Gerard Pansanel (F) en Sandro Schneebelli (CH), bassiste Giulia Valle (SP), percussioniste Simone Sou (BRA), gitarist/ud-speler Nabil Khemir (TUN), toetsenist Fathy Salama (EG), saxofonist Volker Winck (D), basgitaristen Jean-Luc Lehr (F) en Ahmed Nazmi (EG), bayanspeler Oleg Fateev (MOL), singer/songwriters Blick Bassy (Kameroen/Fen Omar Ka (Senegal/NL), drummer Joel Allouch (F) pianist Ramon Valle (Cuba) en saxofonist Don Braden (USA)

Van recenter datum is Pitch Plot 4 met de New Yorkse bassist James Cammack (o.a. Ahmad Jamal, Youssou n`Dour, Manolo Badrena), de Duitse pianist Christian Pabst  -later Tony Roe- en drummer Onno Witte. Dit kwartet bracht de live CD “Big Eyebrow” en de EP “It happens along the way” uit op het label Zennez Records. Dit kwartet toerde uitvoerig in Europa en de USA.

Momenteel is hij actief met het Nederlands/Duits/Amerikaans kwartet Pek, Doepke, Teepe & Hart Jr., het Two Moons Project, een duo met de Fins/Duitse toetsenist Sid Hille en het jazz rock project Jeroen Pek Upcycle met toetsenist Stormvogel, bassist David de Marez Oyens en de slagwerkers Onno Witte en zijn zoon Guy Pek.

Twee maal was hij finalist tijdens het compositie concours van het prestigieuze Thelonious Monk Intitute of Jazz in Washington D.C. (US).

Jeroen is hoofdvak docent fluit aan het Artez Conservatorium/Arnhem (NL). Onder meer vanuit die rol verzorgd hij, veelal  in combinatie met zijn concerten, regelmatig master klassen in binnen- en buitenland www.jeroenpek.com      www.facebook.com/jeroenpek

 

Press Quotes

“Met een armada van fluiten is Pek een van de meest fascinerende fluitisten van nu. Hij soleert lenig en imaginair zonder angst voor het gebruik van vervreemdende geluiden.” Jazzthetik (D), Jazz‘n’More (CH)

**** “Een enorme variatie in klankkleuren en stijlelementen. Een post-modale benadering van harmonie en soleren”. Jazzism (NL)

“Pek is niet bang voor on-Amerikaans gedrag. Hard Bop als was het gisteren bedacht.” NRC/Handelsblad (Holland.)

“Pek is een zeer goede solist op fluit. Hij weet zijn instrument de noodzakelijke ‘body’ te geven” Knack (Belgium.)

“Pek maakt de fluit tot een volwaardig jazz-instrument” Dordogne Libre (France)

“Pek onderscheidt zich van andere fluitisten door zijn persoonlijk timbre en zijn energieke en dynamische performance” Diari de Terrassa (Cat/Sp)

“Een van dè echte jazzfluitisten die terecht bekend is vanwege zijn toon, virtuositeit, lef en eclectische benadering” Jazzenzo (NL)

“Pek is een gepassioneerde verhalen verteller, soms betoverend, krachtig en dan luchtigt” Draaiamojeoren (NL)

‘Jazz fluit zoals het hoort te zijn....ongelooflijk!’ The Jazz Loft (USA)

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Jazz aan de Rotte

Dirk Smitstraat 76

010 – 4612734 / 06-28764870 / 06 -10925194

ruudbergamin@gmail.com https://www.facebook.com/events/nivon-natuurvrienden-rotterdam/jazz-aan-de-rotte/942700225931505/
Deel dit bericht met je vrienden!