zaterdag 22 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Nederlands Blazers Ensemble (fragment). Foto YT

NBE en jongNBE spelen première Unlocked online uit twaalf theaters tegelijk

21 maart 2021
Van zondag 21 maart 2021 tot en met zondag 21 maart 2021
Van 15:00 uur tot en met 16:00 uur

Op zondag 21 maart spelen het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) en het jongNBE hun nieuwe programma Unlocked. De voorstelling gaat deze zondagmiddag om precies 15.00 uur in twaalf theaters tegelijk in première via een livestream op Facebook.

Een ongekende samenwerking startte met de grote gastvrijheid van de Philharmonie in Haarlem, die haar sfeervolle Grote Zaal drie dagen lang ter beschikking stelde voor de opnames van dit unieke programma. Niet alleen de Philharmonie zet op 21 maart al haar digitale kanalen wijd open voor livestreaming, maar ook elf andere theaters, waar het NBE zo graag speelt, delen op hetzelfde moment Unlocked met hun NBE-fans: Zuiderstrandtheater Den Haag, TivoliVredenburg Utrecht, Musis Arnhem, Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen, Parkstad Limburg Theaters Heerlen, Podium Mozaïek Amsterdam, Cultura Ede, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, De Oosterpoort – SPOT Groningen, Theater Speelhuis Helmond en Theaters Tilburg.

Unlocked

Wat krijg je als je jonge muzikanten, die al maanden niets mogen, een grote muziekzaal geeft om in te spelen? Vuurwerk! Drie dagen lang trok een losgeslagen jongNBE samen met het NBE alle registers open. Jonge honden en ervaren programmamakers, Vivaldi, Piazzolla en muziek uit de Balkan niets was te gek, alles was mogelijk. Met een eclectisch programma Unlocked als resultaat, waarbij het jongNBE en het NBE elkaar tot nieuwe hoogtes brachten.

Info

Organisator:

Website:

Nederlands Blazers Ensemble

https://nbe.nl/programma/
Deel dit bericht met je vrienden!