vrijdag 27 november 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

MellY Shum door Ken Lum courtesy WdW

Melly

08 augustus 2020
Van zaterdag 08 augustus 2020 tot en met donderdag 31 december 2020
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

Sinds vorig jaar wordt deze zaal door Witte de With gebruikt voor presentaties en evenementen. Het is tevens een boekenwinkel en klaslokaal. Parallel hieraan biedt de zaal ook ruimte aan een initiatief voor collectief leren dat onder andere bestaat uit een leer/werk programma voor Rotterdamse jeugd. De eerste editie van dit programma liep van september 2018 tot februari 2019 en telde negen deelnemers. 

Thema’s als identiteit, gastvrijheid en ondernemerschap stonden centraal. Als onderdeel van het programma kregen de deelnemers de opdracht een nieuwe identiteit voor de ruimte te ontwikkelen. Dit resulteerde in de naam MELLY, een meer gastvrije omgeving en een programma dat gestoeld is op gesprek en uitwisseling.

Enkele maanden geleden presenteerden de jongeren deze nieuwe identiteit aan twaalf beeldende kunstenaars, die op hun beurt gevraagd werden twee posters te maken, hetzij als diptiek of als twee afzonderlijke beelden. Deze posters worden hier tentoongesteld en zijn te koop - de opbrengst ondersteunt de programma’s die plaatsvinden in MELLY. Ook te zien in deze zaal is een archiefpresentatie gewijd aan de solotentoonstelling van Ken Lum bij Witte de With, waarin het affiche “Melly Shum Hates Her Job” tentoongesteld werd. Dit werk hangt sinds 1990 aan de zijgevel van het gebouw en was de inspiratie voor de naam van de ruimte. Dit affiche roept een herkenbare emotie op over arbeid, en werd door de jongeren visueel geïnterpreteerd als een proto-meme, en conceptueel geduid als het onderwerp van een collectieve ervaring.

De naam MELLY werd gekozen door Gizem Adanur, Chloé Blansjaar, Tayler Calister, Mohamed Chajid, Sjoerd van Kampen, Stijn Kemper, Eva Langstraat, Joy Ravenswaaij en Sytze van der Wolk.

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Kunstcentrum Witte de With

Witte de Withstraat 50

31 (0)10 411 01 44

office@wdw.nl
Deel dit bericht met je vrienden!