zaterdag 28 maart 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Anne Vegter

Literair podium in WORM: Frontaal #45: Kakelvers

19 januari 2020
Van 14:00 uur t/m 17:00 uur

Deur open: 14:00 uur
Aanvang: 14:30 uur
Voorverkoop: €7,50 / Verkoop aan de deur: €9,00 / CJP: €5,50
Locatie: WORM, Boomgaardsstraat 71, Rotterdam

Literair podium Frontaal wordt georganiseerd vanuit Stichting Frontaal Podium en is een initiatief van schrijvers en organisatoren Robbert Meijntjes, Lenya Slierendrecht en Robin Hendriks.

Klik hier voor het evenement op Facebook

 

Voormalig Dichter des Vaderlands én Rotterdamse trots Anne Vegter staat eindelijk bij Frontaal op de planken! Met haar wonderlijk vloeiende schrijfstijl raakt zij verschillende genres aan en vertegenwoordigt zij een van de meest unieke stemmen van dit moment. Naast de titel Dichter des Vaderlands werd zij onder meer bekroond met de Awater Poëzieprijs en de Anna Blaman Prijs voor haar hele oeuvre. In maart verschijnt haar nieuwste bundel Big Data. Zij gaat samen met Roberta Petzoldt in gesprek over het dichter zijn!

 

Roberta Petzoldt won in 2019 de C. Buddingh'-prijs voor haar bundel Vruchtwatervuurlinie. Roberta is een schrijver maar vooral een performance kunstenares. Zij gebruikt poëzie als een manier om in een parallelle werkelijkheid te stappen en hierin te leven. Het podium is voor Roberta een van de meest magische platforms om kunst te communiceren. Als het voormalig buurmeisje van Anne Vegter gaan zij samen in gesprek over het dichterschap, over hoe je wat je om heen ziet te lijf gaat met poëzie, en meer!

 

Hij staat bekend om zijn grappen, maar is toch geen comedian. Peter Buurman is wél redacteur bij De Speld en schrijft onder andere voor Zondag met Lubach en #BOOS. Het allermooiste is dat hij deze maand is gedebuteerd met Een goede nachtrust bij Das Mag Uitgevers (hoera!). Waar in het donker de dingen net even wat anders lijken dan overdag, en waarin er een logica heerst om van te dromen. Op 19 januari kakelt Peter met verve over zijn vers verschenen debuut, komt dat zien! 

 

Merel van Slobbe debuteerde recent met haar chapbook Aan de rand van een lichaam. Welke vormen kunnen wij aannemen en wat blijft er over als we alle lagen van onszelf afpellen? In 2017 won Merel de Meander Dichtersprijs en in 2018 werd ze tweede bij de Turing Gedichtenwedstrijd. Haar lievelingsdier is een Indonesische mimic octopus. Ze is gefascineerd door zijn fluïde identiteit. In haar werk staat ook geen enkele vorm vast en wisselen Avril Lavigne en walvissen elkaar zomaar af!

Acteur, theatermaker en schrijver Jeff Aendenboom is een druk baasje. In 2018 behaalde hij zijn Masterdiploma Drama/acteren in Brussel. Hij speelde als acteur in de voorstelling Medusa en won met zijn voorstelling God zal ons niet redden de vakjuryprijs op het Café theaterfestival Utrecht. Kort daarna won hij de eerste prijs in de voorronde van Write Now 2019 in Leuven. Jeff raast maar door!  Hij is een woordkunsttornado die we niet snel zullen vergeten.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Westvest90-kerk

Westvest 90

0629354520

johan@nieuwsmakelaar.nl www.westvest90.nl
Deel dit bericht met je vrienden!