woensdag 1 april 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

GEANNULEERD - Jussens x Beethoven: Driedaags Festival in de Doelen

20 maart 2020
Van vrijdag 20 maart 2020 t/m zondag 22 maart 2020
Van 20:00 uur t/m 23:00 uur

De pianisten Lucas en Arthur Jussen behoren al jaren tot de absolute wereldtop. Van 20 t/m 22 maart 2020 geeft het tweetal dagelijks concerten in de Doelen tijdens het Jussens x Beethoven Festival. Met het Oostenrijkse orkest Camerata Salzburg spelen ze, onder leiding van de Britse dirigent Kerem Hasan, álle pianoconcerten van componist Ludwig van Beethoven.

Pianoconcerten

Vijf pianoconcerten in drie dagen. Samen met het sprankelende Camerata Salzburg bieden de Jussen-broers een unieke kans om Beethoven beter te leren kennen. Arthur Jussen (22) speelt het tweede en vierde pianoconcert én koorfantasie. Lucas Jussen (26) speelt het eerste, derde en vijfde pianoconcert. De Beethovencyclus staat onder leiding van de eveneens jonge dirigent Kerem Hasan (28), die in 2019 zijn eerste seizoen als chefdirigent van het Tiroler Symphonieorchester begon.

“De geweldige musici en het eigenwijze randprogramma maakt dit evenement er een om naar uit te kijken”, aldus Janneke Staarink, algemeen directeur van de Doelen.

Angry Young Beethoven in de late uurtjes
Speciale late nights, een openbare repetitie, workshops én optredens van onder andere Ensemble Klang en Akim Moiseenkov. Het Jussens x Beethoven Festival komt met een eigenwijze randprogrammering tot in de late uurtjes. Ook Peter Buwalda neemt deel. De auteur van het boek Otmars Zonen, waarin Beethoven veelvuldig aan het woord is, gaat in gesprek met de Jussens om de geest van de rebel Beethoven uit de doeken te doen. De ‘Angry Young Beethoven’ randprogrammering is gratis en vrij toegankelijk. Kortom: er is veel te doen!

Beethovenjaar
In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren in Bonn. Gedurende het (Beethoven)jaar worden in de Doelen verschillende odes gebracht aan de componist. Met als hoogtepunt dit driedaagse festival: Jussens x Beethoven.

De Doelen
Concertgebouw, poppodium, festivalhart, congresruimte én bruisende hotspot. Meer weten over het karakteristieke rijksmonument in het hart van Rotterdam? Bekijk de website van de Doelen voor meer informatie en de concertagenda (www.dedoelen.nl).

Deel dit bericht met je vrienden!