dinsdag 20 oktober 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Jazz International Rotterdam

29 oktober 2020
Van donderdag 29 oktober 2020 tot en met maandag 01 maart 2021
Van 19:00 uur tot en met 23:00 uur

Zondag 1 november, Lantaren Venster  

KIKA SPRANGERS, 

In 2019 maakte de Rotterdamse saxofoniste Kika Sprangers voor het Grachtenfestival het juichend ontvangen programma No Man’s Land waarmee ze nu op tour gaat. Samen met de strijkers van het rebelse Pynarello zal het kwartet van Sprangers – met o.a. Wolfert Brederode op piano – aanvullende stukken presenteren die voortborduren op de thematiek van No Man’s Land: de positie van de vrouw in onze huidige tijd. De focus op de vrouw creëert soms een afstand tussen mannen en vrouwen. Mannen voelen zich soms buitengesloten, kunnen zich niet identificeren met de thematiek of durven zich niet goed uit te laten over dit onderwerp. Sprangers wil met dit programma de verzoening juist weer opzoeken. No Man’s Land gaat over verbinding en emotie.

KOŠKA ČIAS + STEFAN LIEVESTRO

Koška Čias is een artistieke ervaring, een gebeurtenis, aangevoerd door de Litouwse pianiste Agota Tamelyte. Samen met haar muzikale knokploeg, bestaande uit Jonathan Ho (contrabas), Domen Cizej (drums) en Laima Matuzonyte (visuals), zoekt het spoor van haar vermiste kat. Om de aandacht van het dier te trekken gebruikt het kwartet een mix van muziek, literatuur, visual art en al dan niet relevante technologie. De jonge musici worden bijgestaan door de ervaren Rotterdamse muzikant Stefan Lievestro, die de contrabas thuislaat en het gezelschap op pedal steel versterkt.

RAMON VALLE & REINIER BAAS

Pianist Ramón Valle is Cubaan, maar eigenlijk meer nog een kosmopoliet. Valle voelt zich in de Nederlandse jazzscene als een vis in het water en woont inmiddels ruim vijftien jaar in Nederland. Hier laat hij zijn creativiteit de vrije loop en combineert hij zijn Latijns-Amerikaanse roots met invloeden die variëren van Shostakovich tot Keith Jarrett.

Op Festival Jazz International Rotterdam ontmoet hij de gevierde gitarist Reinier Baas, die er eindeloos plezier in heeft zijn luisteraars op het verkeerde been te zetten. Hoewel Baas en Valle de nodige raakvlakken hebben, zorgen de avontuurlijke inslag van Baas en Valle’s impressionistische spel – waarin hij afrekent met Cubaanse stereotypen – voor een spannende, muzikale gedachtewisseling.

 

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Lantaren Venster

Otto Reuchlinweg 996

010 – 277 22 77

Deel dit bericht met je vrienden!