zondag 20 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Ine Lamers

Ine Lamers 'Remote Sensing (Iceland)'

29 augustus 2020
Van zaterdag 29 augustus 2020 tot en met zondag 27 september 2020
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

Remote Sensing is een serie fotowerken met ‘onwaarschijnlijke‘  landschappen en montages.  Misschien is dit onze planeet, maar er is een mogelijkheid dat dat niet zo is..
Een maand lang verbleef en werkte ik op het eiland Hrisey in Noord-IJsland en legde ik de bergketens oost en west langs de fjord Eyafjordur vast. Vanaf geselecteerde standpunten en onder variërende lichtomstandigheden werden dezelfde bergen en troggen meermaals gefotografeerd.  Dit was met de bedoeling om materiaal te verzamelen voor het maken van landschapsmontages. 
 
De verschillende opnames werden daarna in mijn studio ‘geblend’, -vergelijkbaar met een dubbele dia projectie-, en bergen en kusten werden in en over elkaar geschoven tot nieuwe landschappen.  Ik ging intuïtief te werk. 
De beelden verkennen processen van geomorfologie en verwijzen naar constante beweging, ook onder het aardoppervlak, naar stijging van zeespiegel, gletsjer vorming, en naar onvoorziene samenkomsten van bergen. In de afzonderlijke beelden is het proces gestold.
Migrerende bergen en overstromingen zinspelen op de aarde als plek van ongekende natuurlijke krachten en roepen associaties op met landschappen in een toekomst. 

open: vrijdag & zaterdag van 12 -17 uur en op afspraak

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

walgenbach art & books

Gouwstraat 15

+31 6 393 11 695

info@walgenbach.nl www.walgenbach.nl
Deel dit bericht met je vrienden!