woensdag 1 april 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Ons Wereldrijk foto Hotel Modern

Hotel Modern: 'Ons Wereldrijk'

12 maart 2020
Van donderdag 12 maart 2020 t/m zaterdag 14 maart 2020
Van 20:30 uur t/m 22:20 uur

Een gigantische maquette van het eilandenrijk Indonesië vult het podium. De spelers van Hotel Modern proberen de koloniale geschiedenis te doorgronden, en dwalen met minicamera’s door oerwouden en rijstvelden, langs tempels, vulkanen, dorpjes en moskeeën. De beelden die ze filmen worden op een groot scherm geprojecteerd, de eilanden en hun bewoners komen zo levensgroot tot leven.

Het verhaal begint in 1597: het eerste Nederlandse schip komt aan. Er worden handelsposten gesticht, die uitgroeien tot steden. We volgen het gewelddadige spoor van de ondernemende Nederlanders, die zich in 300 jaar het hele eilandenrijk toe-eigenen en zien hoe ze uiteindelijk na een bloedige guerrilla-oorlog het land weer moeten verlaten.

Hotel Modern werd wereldberoemd met de voorstellingen De Grote Oorlog en Kamp, waarin de loopgravenstrijd uit de Eerste Wereldoorlog en het leven en sterven in een nazi-kamp worden verbeeld. In Ons Wereldrijk richt het gezelschap haar blik op de opkomst en ondergang van ‘Ons Indië’.

ONS WERELDRIJK
Voorstellingsconcept: Herman Helle, Arlène Hoornweg, Pauline Kalker
Makers en spelers: Pauline Kalker, Arlène Hoornweg, Herman Helle
Beeld: Herman Helle

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Westvest90-kerk

Westvest 90

0629354520

johan@nieuwsmakelaar.nl www.westvest90.nl
Deel dit bericht met je vrienden!