vrijdag 15 januari 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Alfred Hitchcock. Publiciteitsfoto Dr Macro CC

WORM & Coolfilm present: Hitchcock in the garden #1: The Lady Vanishes

30 juli 2020
Van 21:30 uur tot en met 23:11 uur

#1 Hitchcock’s  The Lady Vanishes uit 1937.  Aanvang 21.30 Entree €6

Een zomer met Hitchcock. Buitencinema in de Eendrachtstuin op Eendrachtststraat 113, een van de mooiste plekken van Rotterdam centrum op 6 minuten wandelen van de Witte Withstraat. U gepresenteerd door WORM en Coolfilm. 

The Lady Vanishes periode poster

In het vooroorlogse Engeland maakte de jonge Alfred Hithcock enkele uitstekende films. Daaronder ‘The Lady Vanishes‘. Een jonge vrouw (Margaret Lockwood ) heeft het gevoel dat ze in een complot is beland, als er een oudere vrouw uit de trein waarin zij reizen verdwijnt. Niemand van de andere passagiers schijnt haar gezien te hebben. Als ze op onderzoek gaat, raakt ze steeds vaster verwikkeld in een web van gevaar en mysterie. Een charmante spannende film die mede teruggrijpt op de tijd, tien jaar eerder dat Hitchcock regelmatig in Duitsland en de Alpenlanden werkte. Tevens een mooie introductie op het vroege werk van de meester. Behalve met Margaret Lockwood, Hitchcock werkte nooit met de minsten, ook met toenmalige steracteurs Michael Redgrave en Paul Lukas.

De film wordt kort ingeleid door Ronald Glasbergen. (kijk even van te voren naar het weerbericht en valt er een spatje, vergeet dan niet een paraplu mee te nemen)

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

WORM & CoolFilm present: Hitchcock in the garden #

Eendrachtsstraat 113

+31 (0)10 4767832

info@worm.org https://worm.org/
Deel dit bericht met je vrienden!