maandag 10 augustus 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Foto Evert Buitendijk

Het Jaar van de Muis

27 januari 2020
Van maandag 27 januari 2020 tot en met zondag 02 februari 2020
Van 10:00 uur tot en met 23:00 uur

Jaar van de Muis

Volgens de Chinese dierenriem is 2020 het jaar van de Muis! Volgens Chinese folklore zijn mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren: charmant, economisch, efficiënt, diplomatiek, ondernemend, ambitieus, flexibel en welbespraakt.

Ter ere van Rotterdam Chinese New Year duikt de Muis, de zodiac van 2020, op verschillende locaties op in Rotterdam. De gigantische muizen zijn onder andere te zien in de Koopgoot, de Markthal, op de West-Kruiskade, bij MSC Nederland en bij Holland Casino Rotterdam. Bij dit kunstproject zijn Enfant Terrible, Studio-Zi, The Wrap Maniacs, Dyan van Staveren, MeLikePainting en Paul Benjamin als kunstenaars betrokken.

De hele week feest

De viering is een feest voor alle culturen en leeftijden uit de stad en duurt de gehele week. Vanaf maandag 27 januari is de vlaggenparade te bezichtigen aan de Boompjes. Op woensdag kunnen er workshops en lezingen gevolgd worden op de Erasmus Universiteit, tijdens China in Focus van de Chinese Student Association. Op woensdag vindt tevens het premièrediner plaats in De Bijenkorf. Dit diner wordt speciaal geïnitieerd voor partners van het Rotterdam Chinese New Year en bedrijven die zich verbinden met China, de Chinese cultuur of met de Chinees nieuwjaarviering.

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari rijdt de RotterTram als Peking Express voor de stad. In samenwerking met Verhalenhuis Belvédère wordt een unieke tramrit van 2,5 uur met een authentiek Chinees acht-gangendiner en bijzondere verhalen gerealiseerd.

Op zaterdag 1 februari is de grote viering op en rond de West-Kruiskade. Op deze dag is onder andere de bekende en traditionele openingsceremonie waarbij de ogen van de Chinese leeuw worden ingekleurd. Hierna kan de leeuw aan zijn bekende, en veel bezochte, tocht langs de ondernemers beginnen. Spectaculair knalvuurwerk kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. Dezelfde dag zijn er tal van andere activiteiten op de West-Kruiskade, in de Koopgoot en in de Markthal waarbij de Chinese cultuur centraal staat. Op zondag 2 februari is de viering op Katendrecht met een leeuwendans, expositie en fonduefeest.

 

Praktische informatie

Wanneer: 27 januari t/m 2 februari 2020

Waar: Verschillende locaties in Rotterdam

Toegang: Gratis

Meer info: www.rcny.nl

www.facebook.com/RotterdamChineseNewYear

 

 

Info

Organisator:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Rotterdam Chinese New Year

06-22916034

info@RCNY.nl https://rcny.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!