zaterdag 8 mei 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Oudolf's garden at Hummelo by Piet Oudolf, Oktober 2018, courtesy of the artist

GARDEN STATE rondleiding 9 mei

09 mei 2021
Van zondag 09 mei 2021 tot en met zondag 09 mei 2021
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

Met trots presenteert Garage Rotterdam vanaf 1 mei 2021 haar nieuwe groepstentoonstelling Garden State, de eerste van curator Fadwa Naamna voor Garage Rotterdam.

Gezien de huidige maatregelen zijn we voorlopig van woensdag tot en met zondag, van 12.30 tot 17.30 uur, alleen geopend middels een Art Drive Through met drinks to go. Hiermee bieden we een sneak peek van de tentoonstelling terwijl je wacht op je drankje. Vanaf 9 mei zijn er rondleidingen op zondagen op 16:00.

Over de tentoonstelling
Hoe vormen we onze omgeving en de maatschappij waarin we leven? En hoe temmen we deze sociale omgevingen? Strak aangelegde tuinen hebben steeds de zorgzame toewijding van hoveniers nodig; die maken van de wildernis immers een welgeordend geheel. Ondertussen groeien wilde planten gewoon door, zonder zich iets aan te trekken van enig toezicht of van een vooropgesteld plan.

De tentoonstelling Garden State toont een zorgvuldige selectie kunstwerken van Nederlandse en internationale beeldend kunstenaars. Ze belichten de wilde rafelranden van gecontroleerde omgevingen en steden. De inspiratiebron is de stad Rotterdam; met haar grillige landschapsarchitectuur en weidse wereldhaven.

Als een groep geven de kunstwerken een onalledaags beeld van het stedelijke landschap en belichten ze op welke manieren de overheid tuiniert, verdelgt en snoeit. Garden State toont een kritische blik op landgebruik, landaanwinning, kartering, militarisme en territorium, stedelijke groei, industriële technologieën en hun weerslag op de natuur en ecosystemen.

Met Marwa Arsanios, Felicity Hammond, Manjot Kaur, Esther Kokmeijer, Hilda Moucharrafieh, Katja Novitskova, Piet Oudolf, Bik Van der Pol en Amir Yatziv.

 

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Garage Rotterdam

Goudsewagenstraat 27

010 - 737 08 75

info@garagerotterdam.nl www.garagerotterdam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!