woensdag 19 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Microfossilen Bld ZoFari cco

Fossielenweekend

28 januari 2022
Van vrijdag 28 januari 2022 tot en met zaterdag 29 januari 2022
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

FutureLand, het informatiecentrum van Havenbedrijf Rotterdam op Maasvlakte 2, is een goede bestemming tijdens de -vervroegde- kerstvakantie. Jonge bezoekers kunnen meedoen aan de spannende kidsquiz of knutselworkshop. Tieners en volwassenen nemen een kijkje in de tijdelijke interactieve tentoonstelling over de digitale haven of volgen een audiotour door het informatiecentrum.

Fossiel

Op zondagen en woensdagen tijdens de kerstvakantie leven kinderen zich creatief uit tijdens leuke knutselworkshops. Met de haven als eindeloze inspiratiebron en allerhande materialen en technieken worden de mooiste containerkijkdozen gemaakt of stenen van het Maasvlaktestrand beschilderd. Deelname aan de kinderworkshop, onder begeleiding van kunstdocente Joanna Smolarz, is gratis. Reserveren is niet nodig.

Weekeind

Het laatste weekend van januari staat in het teken van fossiele vondsten van het Maasvlaktestrand. Op zaterdag 29 en zondag 30 januari volg je workshops en lezingen van experts. Vergeet niet om je vondsten mee te nemen om te laten determineren, zo kom je erachter wat je precies hebt gevonden en misschien zelfs wel hoe oud het is.

RICHTLIJNEN CORONA

Voor toegang tot het informatiecentrum, de FutureLand Ferry en Express, restaurant New Fork en bij overige activiteiten is een coronatoegangsbewijs nodig voor iedereen vanaf 13 jaar. Ook is vanaf 14 jaar een geldig legitimatiebewijs verplicht. Bovendien is de geldende 1,5 meter afstand van toepassing en dienen mondkapjes overal gebruikt te worden, tenzij je gebruik maakt van een vaste zitplaats in de FilmZaal, op het VIP-Deck, in Restaurant New Fork of aan boord van de FutureLand Ferry. Er geldt een maximum aantal bezoekers dat gelijktijdig in FutureLand aanwezig mag zijn, in uitzonderlijke gevallen kan dit betekenen dat je even moet wachten voordat je naar binnen kunt. Meer informatie over de richtlijnen vind je op de website.

Deel dit bericht met je vrienden!