vrijdag 3 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Film reprise : La Haine

12 augustus 2021
Van donderdag 12 augustus 2021 tot en met woensdag 08 september 2021
Van 13:00 uur tot en met 23:00 uur

Gaat op 7 januari in première in de bioscoop. Reprise van de Franse film 'La Haine' (de haat) uit 1995 waarin de woede van bewoners van de Franse banlieu meesterlijk wordt samengepakt.

Trailer Filmdepot

Vinz, Saïd en Hubert zijn woedend als blijkt dat hun Algerijnse vriend Abdel, een Arabische jongen afkomstig uit de Parijse voorsteden, tijdens een politieverhoor zo hard is aangepakt dat hij in het ziekenhuis belandt. Saïd en Hubert proberen Vinz ervan te weerhouden om wraak te nemen op de politie. Hevige nachtelijke rellen zijn het gevolg. De Franse filmklassieker La Haine zal 25 jaar na de release opnieuw te zien zijn in de bioscoop. Vanaf 7 januari is de gedigitaliseerde, opnieuw gemasterde versie te zien. Vincent Cassel, Hubert Koundé en Saïd Taghmaoui spelen de hoofdrollen in het nog altijd actuele verhaal van regisseur Mathieu Kassovitz die een dag toont uit het leven van drie vrienden uit de Parijse banlieus, waar de politie keihard optreedt tegen de voortdurende dreiging van oproer en vandalisme.

Vincent Cassel, Hubert Koundé en Saïd Taghmaoui spelen de hoofdrollen in het verhaal 'La Haine', van acteur/regisseur Mathieu Kassovitz, dat niet aan actualiteit heeft ingeboet. Kassovitztoont een dag toont uit het leven van drie vrienden uit de Parijse banlieus, waar de politie keihard optreedt tegen de voortdurende dreiging van oproer en vandalisme.

Cast: Vincent Cassel, Hunert Konde, Said Taghmaoui

Regisseur: Matthieu Kassovitz

Info

Organisator:

Bioscopen

Deel dit bericht met je vrienden!