zaterdag 22 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Lado Darakhvelidze, Discourse Traveler (2018-2021). Bld. Courtesy of the artist / Garage

Expo : A Slippery Slope

19 november 2021
Van vrijdag 19 november 2021 tot en met zondag 23 januari 2022
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

A Slippery Slope
19 november, 2021 - 23 januari, 2022

Is het mogelijk grip te houden op een wereld waarin de grenzen tussen verleden en toekomst, waarheid en onwaarheid, het reële en het irreële steeds verder verwateren? In onze gepolariseerde en hyperkapitalistische samenleving lijkt achter alles een agenda schuil te gaan. Ingesleten denkwijzen bevinden zich echter op een ‘slippery slope’, een spreekwoordelijk glibberige helling waarbij het onontkoombaar lijkt af te glijden naar een zee van complexiteit. 
 
In de groepstentoonstelling A Slippery Slope staat de vraag centraal: hoe leren wij om te gaan met deze complexiteit zonder ons verstand te verliezen? De tentoonstelling biedt perspectieven op hoe gegeneraliseerde en versimpelde denkwijzen plaats kunnen maken voor complexere manieren van denken. Deze omslag wordt zichtbaar gemaakt door onder meer nieuwe benaderingen op het gebied van tijd, authenticiteit en kennis. 
 
A Slippery Slope toont kunstwerken die binnen hun eigen context een positie innemen in deze wervelstorm van complexiteit; tussen non-lineariteit, pluriformiteit en als reactie op de machtsstructuren die schuilgaan achter simplificatie. De tentoonstelling hoopt hiermee als pleidooi te dienen voor het loslaten van onze ingesleten manieren van denken. 

Met werk van Lado Darakhvelidze, Astrid Feringa, Mariam Ghani, Falke Pisano, Coralie Vogelaar en Domas van Wijk. 

Deel dit bericht met je vrienden!