donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Cast Bld. Theater Rotterdam

De Gabber Opera

08 september 2021
Van woensdag 08 september 2021 tot en met zaterdag 11 september 2021
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

Performancecollectief URLAND scheert de koppen kaal en maakt een hardcore trip voor iedereen die smacht naar een theatrale uitspatting.

De Gabber Opera is geïnspireerd op De Bacchanten van Euripides, en laat de tijdloze hang van de mens naar verdoving en extase zien. In een door God verlaten landschap zien we vier kale nimfen die in de roes vinden wat ze kwijt waren, en kwijtraken wat van hen was. Een Groot Verhaal over het ritueel, de roes, en het allesverslindende Niets. 

De UR-triënnale is een driejaarlijks theaterfestival waarin performancecollectief URLAND zichzelf uitnodigt om eigen werk kritisch te bekijken. Na De UR-triënnale 2018 waarin ‘het vroege werk’ centraal stond, nu in deze editie: ‘de eerstgeborene’. De Gabber Opera is URLAND’s eerste voorstelling uit 2010. Exclusief in Rotterdam: van 8 t/m 11 september. Dan bezet URLAND Theater Rotterdam aan de William Boothlaan, met een randprogramma vol sprekers, DJ’s, live radio, en ander festivalgedruis. 

Onderdeel van:
TR producties 21/22

Team

van en met Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Karel van Laere, Jimi Zoet productie URLAND coproductie Theater Rotterdam lichtontwerp Varja Klosse i.s.m. Marijn Alexander de Jong en Karel van Laere kostuum Kostuumatelier Theater Rotterdam (Karin van der Leeuw en Erik Bosman) libretto op basis van De Bacchanten van Euripides Annelinde Bruijs techniek Denzo Theatertechniek (André Goos) productieleiding Elise de Fooij productieleiding contextprogramma Mara Liza de Bakker grafisch ontwerp Ruben Verkuylen fotografie Sandra Zegarra Patow publiciteit Esra J. Merkel zakelijke leiding Jens Besse in samenwerking met Operator Radio & Theater Rotterdam. 

URLAND wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en Fonds Podiumkunsten.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Theater Rotterdam

William Boothlaan 8 en/of Schouwburgplein 25

010 – 40 46 888

info@theaterRotterdam.nl https://www.theaterrotterdam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!