zondag 19 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Revolt_Maas theater en dans_Foto ©Jaap Scheeren

Danstheatervoorstelling REVOLT

16 september 2021
Van donderdag 16 september 2021 tot en met donderdag 16 september 2021
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

Vanaf donderdag 16 september 2021 is danstheatervoorstelling REVOLT van choreograaf Cecilia Moisio te zien in het Maaspodium. Klimaatspijbelaars, Greta Thunberg, de Black Lives Matter beweging, allemaal voorbeelden van een jonge generatie die niet langer hun kop in het zand willen steken en hun stem willen laten horen. Cecilia Moisio maakt vóór, maar ook mét de doelgroep danstheatervoorstelling REVOLT. Dit najaar verwelkomen we gezelschappen uit heel Nederland en daarbuiten, met voorstellingen die raken en inspireren. En er is voor iedereen vanaf 2+ wat, waaronder ook een herfst- en kerstvakantieprogramma voor de hele familie.

 

ACTIVISME
Danstheatervoorstelling REVOLT gaat over opstand, peer pressure en protesteren. Over kritisch blijven nadenken versus jezelf verschuilen achter de groep. Over leugens van grote wereldleiders en het collectief ontkennen van de waarheid. De van oorsprong Finse choreograaf Cecilia Moisio staat bekend om haar maatschappelijke relevante werken en wordt geïnspireerd door de psychologie van de mens en de onbewuste gedragspatronen die ontstaan door maatschappelijke normen en verwachtingen. Voor de voorstelling REVOLT raakte ze geïnspireerd door het protest- en stemgedrag van jongeren en hoe Generatie Z om moet gaan met bewustwording en de vele “movements”. Met REVOLT wakkert Moisio het activisme in de jonge kijker aan om een groter verschil te maken in de maatschappij.

 

PROGRAMMERING NAJAAR 21/22
Ook dit seizoen zie je in het Maaspodium theater, dans, circus, hiphop en meer. Woensdag 29 september presenteert Ritzah Statia met haar solovoorstelling Kibra Silensio de eerste Theater of the Now van seizoen. Battelen breakdancers, musici en een DJ met elkaar om de aandacht van het publiek in Melomaniac. Vertellen De Dansers een verhaal met twaalf handen en een paar gitaren in Hold your horses. Danst Perry Gits met een vierkoppige live band, een weg naar ultieme vrijheid in PERRY. En gaat Anne Suurendonk in Liefde en dan, op zoek naar andere liefdesverhalen dan die we voorgeschoteld krijgen in romantische films en boeken. Verder brengt het Maaspodium een herfst- en kerstvakantieprogramma, met voorstellingen voor 3+ tot en met 8+. Dit programma bestaat onder andere uit de muziektheatervoorstelling Lampje (8-108), theatervoorstellingen De Grote Red Je Reet Show (6+), Blote Konten (4+). Bekijk het volledige programma op: maaspodium.nl/agenda.

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Maaspodium Rotterdam

Sint-Jobsweg 3

0102002509

info@maastd.nl www.maastd.nl
Deel dit bericht met je vrienden!