woensdag 16 juni 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Kasteel Meerssenhoven in Limburg maar ook dichter bij huis veel moois te zien Foto st erfgoed cco

Dag van het kasteel: Kralingse Buitenplaatsen

24 mei 2021
Van maandag 24 mei 2021 tot en met maandag 24 mei 2021
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

Op 24 mei, 2e Pinksterdag, biedt de Nederlandse Kastelenstichting een geheel Covid-proof wandelconcept aan in heel Nederland.

"In februari zagen we al aankomen dat ons landelijk evenement ook dit jaar niet gepaard kon gaan met een fysiek bezoek aan kastelen en buitenplaatsen", zegt Dag van het Kasteel projectleider Janneke van Dijk. "Daarom hebben we het roer omgegooid".

De wandelingen, die gemaakt zijn met de vrijwilligers, beheerders of bewoners van de deelnemende locaties gaan over publiek toegankelijk terrein. Ze sluiten aan bij het thema van Dag van het Kasteel; Wat? Water! Hierbij gaat het om de rol van water op kastelen en buitenplaatsen.

Deze Waterwandelingen worden kosteloos aangeboden in de 'Spacetime Layers' app op de telefoon. Via de app kan men individueel of met een kleine groep gaan wandelen. "Deze manier, op de telefoon kennis maken met de geschiedenis van deze bijzondere plekken, is een mooi alternatief voor een persoonlijke rondleiding" zegt Janneke van Dijk. "De bezoeker komt op deze manier toch nog alles te weten over de rol die water hier speelt en dat is fijn".

Het maken van een mooie wandeling is een ideaal uitje op 2e Pinksterdag, maar door de flexibiliteit van het gebruik van de app kun je ook op andere dagen erop uit trekken en genieten van een wandeling rondom kastelen en buitenplaatsen.

Je kunt aan de wandel in heel Nederland, onder andere; op Ter Hooge (ZE), Slot Zuylen (UT), Epemastate (FR), Kasteel Renswoude (UT), Landgoed Bosch en Vaart (DR), Kralingse Buitenplaatsen (Z-H), Piloersemaborg (GR) en Buitenplaats Spijkerbosch (OV). Schitterende locaties om alleen of samen rond te wandelen, onder begeleiding van de app en er komen er steeds meer bij.

OVER DAG VAN HET KASTEEL

Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat kastelen en buitenplaatsen in de spotlight zet. Samen met meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen brengen we de diversiteit van dit erfgoed en de veelzijdigheid van de daaraan verbonden verhalen tot leven. Benieuwd naar meer verhalen? Bezoek onze website: dagvanhetkasteel.nl 

OVER NEDERLANDSE KASTELENSTICHTING 

De Nederlandse Kastelenstichting (NKS) is een kennisgedreven, onafhankelijke pleitbezorger voor kastelen en buitenplaatsen. Een verbinder die zich, in samenwerking met andere organisaties, inzet voor het behoud van kastelen en buitenplaatsen, historische interieurs en het omliggende historische groen. www.kastelen.nl 

Deel dit bericht met je vrienden!